Au mai rămas doar 5 zile în care adolescenții din toată țara se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR.

Ultima zi de înscriere este 10 martie 2018.

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani pot trimite o piesă într-un act scrisă de ei pe adresa teatrului (secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro) împreună cu o scrisoare de motivație, prin care să explice de ce își doresc să participe la acest concurs. Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului. În urma selecției, șase dintre acestea vor ajunge în faza finală a proiectului. Tinerii participă apoi la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor sunt transformate în spectacole-lectură. Piesa desemnată câștigătoare va fi pusă în scenă, iar spectacolul va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR, în stagiunea 2018 – 2019.

ETAPELE DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI NEW DRAMA:

  1. Înscrierea pieselor într-un act la concurs (până pe data de 10 martie) și desemnarea celor șase titluri finaliste (26 martie).
  2. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat (19-22 aprilie).
  3. Spectacole lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare (9 iunie).
  4. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2018-2019.

Regulamentul concursului, fișa de înscriere, calendarul cu etapele de desfășurare și alte informații se găsesc pe site-ul: www.teatrul-excelsior.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here