sâmbătă, iulie 20, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipPrintați fotografiile digitale, altfel riscați să le pierdeți

Printați fotografiile digitale, altfel riscați să le pierdeți

Este timpul ca datele virtuale să fie trecute pe un alt format, mai palpabil, înainte de a se pierde pentru totdeauna. Vint Cerf, vice-președinte al Google și un pionier al internetului îi sfătuiește pe utilizatori să își printeze fotografiile importante, evitând astfel riscul de a le pierde pentru totdeauna.

Într-un discurs ținut la San Jose, în California, vice-președintele celui mai important motor de căutare al internetului utilizatori, a atras atenția asupra faptului că secolul 21 s-ar putea transforma în ”Evul Mediu” mai ales din cauza faptului că omenirea ține foarte multe date în format digital. Vint Cerf  susține că generațiile viitoare vor înțelege greu societatea noastră deoarece tehnologia avansează atât de rapid încât fișierele vechi vor deveni inaccesibile.

”Dacă nu găsim o soluție, secolul 21 va fi o gaură neagră pentru informații. Ne gândim să digitalizăm totul pentru că suntem convinși că așa vom păstra totul, însă nu înțelegem că sunt mulți pași de făcut în acest sens și că versiunile digitale ale obiectelor se pot deteriora mai rapid decât cele fizice”, a precizat unul dintre cei mai importanți oameni din organigrama Google, citat de ”The Telegraph”.

Cerf spune că problema principală este că partea de software clachează după o perioadă lungă de timp. Acesta vine și cu o soluție ce constă într-un format digital neperisabil.

”Avem diferite formate pentru fotografiile digitale sau pentru filme, iar acestea au nevoie de un anumit software pentru a fi redate corect. Uneori formatul este înlocuit cu altul mai bun, iar software-ul nou nu mai este capabil să deschidă formatele vechi, astfel că imaginile devin imposibil de accesat. Dacă aveți fotografii la care țineți cu adevărat, atunci ar trebui să le printați. Ar fi o idee bună.”

Reacțiile nu au întârziat să apară. În timp ce o parte din utilizatori sunt încântați de ideea de a-și printa fotografiile, ca metodă de protejare și păstrare a acestora, alții văd discursul ca pe o modalitate de promovare a serverelor Google Cloud sau a legăturilor cu gigantul HP.

RELATED ARTICLES

Most Popular