Dacă ar fi să definesc House of Cards, aş spune că este un serial care te face să vezi toată mizeria din politica de la Casa Albă într-un mod cinic. Filmul aratǎ modul cum se accede în funcţiile de conducere, cum se manipulează oamenii, cum se cumpără voturi şi cum se apelează chiar la eliminarea fizică a celor care ştiu prea multe din toate acestea.

Cu siguranţă, nimeni nu este atât de naiv să creadă că astfel de lucruri nu se pot întâmpla, dar lejeritatea protagonistului Frank Underwood (Kevin Spacey) de a face lucrurile să se petreacă în favoarea lui este incredibilă. Underwood îşi joacă rolul perfect. Cinic, inteligent şi cu un oportunism ieşit din comun, acesta reuşește aproape tot ce îşi propune. Cumpără oameni, şantajează adversari, îşi creează legături atât în presă, dar şi în mediul de afaceri şi chiar ucide. El și soţia sa fac o echipă perfectă, aceasta fiind parcă făcută după chipul şi asemănarea sa. Relaţia lor este foarte deschisă. Îşi comunică absolut totul, plănuiesc împreună viitoarele mişcări şi trec cu lejeritate peste relaţiile extraconjugale, dacă acestea duc la un câştig.

tumblr_n1u2x4TE9l1tpar8to1_1280

Pe scurt, House of Cards este o dramă politică americană care se bazează pe romanul cu acelaşi nume a lui Michael Dobbs. Amplasat în zilele noastre, în Washington D.C., House of Cards este povestea lui Frank Underwood, liderul democrat al Camerei Reprezentanţilor din Congres care, după ce noul preşedinte îi refuză numirea în postul de secretar de stat, decide să se răzbune pe cei care l-au trădat.

Underwood este un izvor neîntrerupt de citate şi principii pe care trebuie să le aplici în comunicarea politică dacǎ vrei sǎ reuşeşti să obţii ceea ce îţi doreşti. Aceste replici apar chiar în timpul desfăşurării acţiunii, protagonistul având un dialog permanent cu cel care priveşte filmul. Bun cunoscător al oamenilor, el ştie mereu atât slăbiciunile, cât şi atuurile partenerilor de discuţie. Acest lucru îi uşurează atigerea scopurilor.

Filmul este perfect pentru cei care studiază ştiinţele politice, comunicarea, psihologia, sociologia si PR-ul, pentru că în el se regăsesc elemente utile pentru oricare din aceste domenii. House of cards este un serial bun, mult peste media serialelor pe care le-am văzut, fiind notat cu 9.1 pe www.imdb.com .

Sursa foto: yougogirl.gr

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here