Un eveniment dedicat sărbătorii românești ”De dragoste… De Dragobete”

0
738

Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează în data de 24 februarie 2015, de la ora 20:00, în sala de spectacole Teatrelli (aflată în incinta sediului creart din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7), evenimentul „De Dragoste… de Dragobete” dedicat sărbătorii românești de Dragobete.

Aflat la prima ediţie, evenimentul este conceput ca o manifestare muzicală îmbinată cu momente de teatru, ce își dorește să aducă în prim plan arta noastră populară și să îi ofere considerația ce i se cuvine.

Data de 24 februarie  marchează începutul primăverii, renașterea naturii, a dragostei. Conform tradiției, fetele şi băieţii se întâlnesc în această zi pentru ca iubirea lor să dureze tot anul. Dragobete este și un zeu al bunei dispoziții, de aceea creart vă lansează invitația de a fi prezenți la un eveniment inedit: “De Dragoste…de Dragobete”, un spectacol de muzică populară, cu cele mai frumoase cântece de dragoste ale folclorului românesc.

În cadrul acestui eveniment vor participa  Orchestra Națională  „Valahia”, dirijor Marius Zorilă, cu Lavinia Goste, alături de Niculina Stoican, Petrică Mîțu Stoian și copii și tineri interpreți de muzică populară. După cum bine ne-a obișnuit, pe 24 februarie apariția scenică a dirijorului Marius Zorilă și a orchestrei sale se va transforma într-un act artistic memorabil, marcat de originalitate, spontaneitate și autenticitate.

Spectatorii se vor bucura, alături de prezentatorul Silviu Biriș, de un regal artistic de excepţie, într-un spectacol plin de emoție, sensibilitate și ritmuri românești.

Ne dorim ca acest  eveniment să devină o tradiţie creart și să ne fiți alături an de an pentru a valorifica împreună arta populară românească.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.