Noapte bună, mamă! – premiera oficială la Festivalul de Teatru „Ştefan Iordache”

0
24
teatru
Teatrul Mic prezintă vineri, 18 iunie, de la ora 19.00, premiera oficială a spectacolului „Noapte bună, mamă” de Marsha Norman, în cadrul Festivalului de Teatru „Ştefan Iordache”, ediţia a XI-a,organizat la Teatrul Național Caracal.

Tradiția participării la acest festival important se continuă, astfel, după ce un alt spectacol de succes semnat tot de către regizorul Vlad Massaci – „Ținutul din miezul verii” de Tracy Letts s-a numărat printre titlurile mult așteptate ale ediției din anul 2018.

Dana Dembinski-Medeleanu și Andreea Grămoșteanu primesc, din nou, două partituri grave și provocatoare pe care le interpretează cu autenticitate și asumare până la capăt.

Piesa „Noapte bună, mamă!” scrisă de autoarea americană Marsha Norman a câștigat în anul 1983 premiul Pulitzer și a fost nominalizată pentru Premiile Tony, la categoria „Cea mai bună piesă”.

Spectacolul prezintă relația pe muchie de cuțit, dintre o mamă și fiica ei și invită totodată la o reflecție asupra sensului vieții și al morții.

Atunci când depresia pune stăpânire, iar tensiunile și nemulțumirile personale se adună, Jessie o anunță pe Thelma, mama sa, de intenția morbidă și decisivă de a-și pune capăt zilelor.

Reacția mamei și discuțiile ulterioare purtate în derizoriu nu vor face decât să amplifice hăul emoțional dintre cele două.

„Noapte bună, mamă!”de Marsha Norman este un text apărut în programul „Teatrul pentru actori… și numai cu actori” al Teatrului Mic. Acesta este un program care își propune să se concentreze mai mult pe detaliile interpretării actoricești și mai puțin pe viziunea regizorală. Deci, lucrul cu actorul este ceea ce primează. Repetițiile la spectacol s-au desfășurat în bună parte pe Zoom, lucru care a și dus la ideea spectacolului, cum veți vedea.

„Noapte bună, mamă!” povestește despre relația dintre o fiică care își anunță mama că se va sinucide. Prilej cu care sunt spuse lucruri nespuse, aflate amănunte ascunse cu grijă, reglate conturi până acum nereglate. Sunt sigur că ne vom regăsi cu toții în personajele Marshei Norman! Închei invitând spectatorii la întâlnirea cu două minunate actrițe ale Teatrului Mic, Andreea Grămoșteanu și Dana Dembinski. Vlad Massaci

Următoarele reprezentații vor avea loc în datele de 26 iunie și 8 iulie, de la ora 20:30, la sala Studio – Gabroveni 57.