Cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Granițelor, organizează o serie de evenimente în România și Republica Moldova.

Duminică, 26 martie 2017, ora 18.00, Teatrul Nottara din București va susține pe scena Teatrului Național Vasile Alecsandri din Bălți spectacolul Funcționarul destinului de Horia Gârbea, în regia Ancăi Maria Colţeanu. În aceeași zi, de la ora 19.00, Teatrul Dramatic Bogdan Petriceicu-Hasdeu din Cahul le propune bucureștenilor, la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu, spectacolul Cu jăraticul pe buze, după romanul lui I. Iachim, în regia lui Gheorghe Mândru. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Funcţionarul destinului de Horia Gârbea

Funcţionarul destinului este o comedie dulce-amară despre neînțelegerile ce apar inevitabil într-un cuplu, care se confruntă cu rutina și cu lipsa de comunicare. „Piesa în sine este semnul de întrebare pus pe intervenţia inexplicabilă a unui personaj bizar, pe care autorul îl numeşte funcţionar al destinului. Temerile individuale ale celor două personaje trimit spectatorul la o introspecţie atentă, obligându-l să se privească în oglindă şi să-şi asume propria proiecţie asupra partenerului de cuplu”, spune regizoarea spectacolului.

Cu jăraticul pe buze, după romanul lui I. Iachim

Regia: Gheorghe Mândru

Distribuția: Oleg Mereoară, Rodica Ciobanu, Diana Mititelu, Tudor Andriuță, Oleg Cășuneanu, Viorica Leonte, Mana Ciobănică, Sandu Țurcanu, Alina Carp, Cezara Petrioglu, Aurica Țurcanu, Mihai Țăruș, Constantin Mocanu.

Spectacolul Cu jăraticul pe buze reprezintă o reconstituire, în stilul biografiilor romanțate, a unor aspecte mai puțin cunoscute din viața lui Ion Creangă. Spectacolul a obținut Premiile UNITEM pentru cele mai bune roluri masculin şi feminin în anul 2006.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here