Ziua nationala a scrisului de mana

0
692

Astăzi, 23 ianuarie, este ziua națională a scrisului de mână. Deși preferăm WORD-ul în defavoarea stiloului și ne bazăm mereu pe imprimantă, scrisul de mână are câteva beneficii și comunică multe despre felul nostru de a fi.

_67079872_handwriting624

Un prim beneficiu ar fi că te ajută să înveți mai bine. Una dintre cele mai eficiente modalități de a învăța și de a reține informații este să rescrii notițele. Acest lucru stimulează sistemul ascendent din creier, care funcționează ca un filtru pentru informațiile pe care le procesezi și te ajută să le fixezi mai bine.

Un alt avantaj este acela că previne distragerea de la studiu. Atunci când scrii pe computer și internetul este activat, ești tentat să citești articole, să treci la următorul nivel din Candy Crush Saga și să mai chatuiești cu prietenii.

De asemenea, un studiu realizat de The Wall Street Journal susține ca actul scrierii de mână, care implică memoria și abilitățile de stocare ale informației, este un bun exercițiu cognitiv pentru cei care vor să aibă o minte ascuțită pe măsură ce înaintează în vârstă.

În funcție de scris putem interpreta personalitatea unei persoane. Știința care studiază aceste aspecte este grafologia. Îți propun un exercițiu: scrie un text despre orice, după care îl decodifici în funcție de cele ce urmează.

Mărime

Dacă scrii mic, atunci ești o fire puternic analitică, te concentrezi foarte ușor și nu ești întotdeauna sociabilă. Dacă scrisul tău este mai mare, atunci ești o fire sociabilă, îți place să îi faci pe cei din jurul tău să se simta bine și ai încredere în tine. Dacă mărimea literelor este medie, atunci se poate spune că uneori îți place să fii în mijlocul oamenilor, iar alteori ai nevoie pur si simplu să fii singură.

Spațiere

Dacă lași spatiu mare între litere și/ sau cuvinte, atunci ai o mare nevoie de libertate, nu îți place ca altcineva să îți impună să faci un anumit lucru, nu îți place să fii aglomerată, preferi să faci lucrurile pe rând. Dacă lași mai puțin spațiu, atunci înseamnă că treci printr-o perioadă mai stresantă și esti presată în permanență de timp sau de alte persoane.

Scrii apăsat?

Dacă scrii apăsat, atunci ești ușor agresivă, izbucnești rapid sau chiar din nimic, ai o personalitate vulcanică. În caz contrar, ești ceva mai detașată.

Cum pui punctul pe i

Dacă punctul este situat chiar deasupra literei, atunci ești atentă la detalii și ești foarte organizată. Dacă punctul este situat foarte sus, atunci ești o fire imaginativă. Dacă este situat în partea stângă, atunci se intamplă adeseori să amâni lucrurile foarte mult și de obicei dai randament pe ultima sută de metri. Dacă faci un cerculeț în loc de punct, atunci ești copilăroasă. Dacă tragi o linie scurtă în loc să pui punct, atunci ești prea critică atunci când vine vorba despre tine însăți și îți pierzi ușor răbdarea cu ceilalți.

Sursa foto: http://www.bbc.co.uk