Ziua Mondială a Teatrului (cu) ”Înaintea Erei Noastre” se sărbătoreşte la București – în ajun, pe 26 martie, ora 19.30: Teatrul LUNI de la Green Hours și la Sibiu – pe 27 martie, ora 19.00: Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gong”.
 
Cea mai recentă premieră a companiilor de teatru independent, Teatrul LUNI de la Green Hours & Frilensăr vorbește despre cei născuți după Revoluție. 
Într-un loc uitat de lume, o comunitate mică, deconectată de la realitate, trăiește ca înainte de ’89. Într-o clasă de școală din locul uitat de lume, pe peretele de la Răsărit, e o fotografie de-a tovarășului Nicolae Ceaușescu, care pentru ei, e încă în fruntea țării. „Înaintea Erei Noastre” este un spectacol, de fapt, despre fiecare dintre noi și despre cum am ajuns aici.
Inaintea Erei Noastre portret)

Spectacolul, al cărui concept poartă semnătura lui Daniel Chirilă (actor/regizor/spirit social), aduce împreună șase tineri actori vrednici de luat în seamă ai erei noastre: Alina MîndruMaria Veronica Vârlan,Ovidiu CosovanuTiberiu EnacheTudor MorarDumitru Georgescu.
 
”Înaintea Erei Noastre” – un spectacol care nu-i prezentat drept manifest, dar având toate caracteristicile unuia. 
Portretul a fost coborât de pe perete. În locul lui, a fost înălţat tv-ul. E ceea ce s-a întâmplat în multe dintre satele şi oraşele pustiite ale acestor 27 de ani. E ceea ce a dus la ertevizarea de care azi ne e silă. Acestor oameni, acestor compatrioţi trăind, deşi alături de noi, de fapt, mult înapoia noastră, le datorăm, în primul rând, înţelegere şi compasiune. E ceea ce reuşeşte să transmită spectacolul lui Daniel Chirilă de la care cei mai mulţi dintre spectatori pleacă, seară de seară, înspre Piaţa Victoriei maturităţii şi solidarităţii noastre. Pasul următor se cuvine să-l facem spre ei, spre cei pe care i-amabandonat, lăsându-i în noapte, cu hoţii.” – Mihai Brezeanu (LiterNet)
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here