vineri, decembrie 8, 2023
Recrutare IQool
AcasăComunitateZiua internațională a voluntariatului la MNAR

Ziua internațională a voluntariatului la MNAR

Cu prilejul, Zilei internaționale a voluntariatului, sărbătorită în 5 decembrie, Muzeul Național de Artă al României organizează o serie activități specifice pentru a marca rolul voluntarilor în activitățile muzeului.

Avem deja o tradiție în conturarea unor astfel de  programe care au rolul a crea o platformă de interacțiune directă, între public cu muzeul, considerat un loc care îmbină educația cu divertismentul. Nu am fi putut derula numeroasele programe educaționale materializate în ateliere de creație, workshop-uri, tururi ghidate, conversații și dezbateri pe teme artistice, fără voluntarii noștri. Pentru noi, voluntarii sunt familia  extinsă a muzeului, fac parte din echipa MNAR, iar contribuția lor este de neînlocuit.

Cu acest prilej  deschidem apelul de  voluntariat pentru anul 2022, pe care îl completăm cu un nou program, cel de Internship la muzeu, program gândit în complementaritate cu domenii precum: istoria artei, studii culturale filologie, comunicare etc. Muzeul Național de Artă al României își asumă astfel un rol în formarea viitorilor specialiști din domeniile muzeale conexe.

În al doilea rând, voluntarii care ne-au fost alături în anul 2021 și care au contribuit decisiv la succesul programelor și proiectelor derulate de MNAR, vor fi premiați în cadrul unei ceremonii pentru a le mulțumi pentru activitatea lor.

În al treilea rând MNAR s-a asociat unor organizații cu activitate exclusiv bazată pe voluntariat cum sunt Asociația Internațională a Femeilor (IWA) și Crucea Roșie, care vor semnala activitatea lor prin împodobirea celui mai înalt brad din curtea sediului din Calea Victoriei nr. 49-53 în cadrul IWA Charity Christmas Bazaar. Realizate din materiale reciclabile de către organizația RECICLAD`OR,  podoabele vor fi iluminate chiar în ajun de Moș Nicolae pentru a contribui cu generozitatea specifică voluntarilor la spiritul sărbătorilor de iarnă.

 

Program de  vizitare:

Miercuri – Duminică: 10:00 -18:00

RELATED ARTICLES

Most Popular