You don’t take a photograph, you make it. Ansel Adams

Fotografia, o artă de adunat fărâme efemere de viață, dă celui care se încrede cu adevărat în ea șansa de a-și construi propriul univers. Aceasta devine astfel o semnătură vizuală a oricărui artist de valoare care a ajuns să afle cine este.

Fotografia a devenit astăzi un instrument la îndemâna tuturor și sunt puțini cei care se afirmă prin ea cu dăruire și răbdare. De Ziua Internațională a Fotografiei, vă propun câteva pagini care zic eu că merită să fie urmărite pe Instagram.

Oveck este un artist din New York cu o preferință vizibilă pentru tehnica clarobscurului. Acesta transformă banalul în visare și surprinde siluete pe care le conturează delicat. Instantaneele de exterior îmi transmit totuși un sentiment de ușoară înfiorare, ca și cum sfârșitul ar fi aproape.

IMG-20140819-WA0003

Tristan Rösler, un tânăr fotograf care locuiește în Germania, îmi încântă privirea cu portretele alb-negru, care sunt preferatele mele. Dedicat și pictorialelor de modă, Tristan surprinde simplitatea liniilor corpului prin imagini minimaliste, încărcate de esență umană.

IMG-20140819-WA0002

Ami Vitale este fotograf la National Geographic și ambasador Nikon. Cu o înclinație spre realități mai puțin cunoscute, aceasta a călătorit în peste 85 de țări pentru a deschide lumii ochii. Cu un interes și mai aprig pentru oameni, Ami imortalizează secvențe din culturi diferite.

IMG-20140819-WA0001

Probabil că știți deja de fotografiile Elenei Shumilova, dar profit de ocazie să vă reamintesc de ele. Acestea transpun bucuria simplă a vieții prin cadre care îi are ca protagoniști pe cei doi fii ai săi. Inundate de lumina naturală de la ferma unde locuiește, imaginile sunt mărturii vizuale de inocență.

IMG-20140819-WA0000

Voi ce fotografi urmăriți pe Instagram?