Compania X angajează în Bucureşti fete minim 18 ani, aspect fizic plăcut, englezǎ nivel conversaţional, salariu sau comision 50% + bonus la angajare şi multe alte bonusuri pe perioada angajării, Ultracentral, zona Unirii, experienţǎ de peste 5 ani în domeniu, o să facem tot posibilul să te simţi cât mai protejată şi relaxată într-un mediu de lucru calm şi relaxant.  Aşa arată un exemplu de anunţ pentru una dintre cele mai noi îndeletniciri, videochat-ul. Dacă nu ştiai despre ce este anunţul şi daca erai puţin naiv, puteai jura că este este vorba despre un job în modelling sau chiar un post de secretară.

Desigur, viaţa este grea şi fetele au nevoie de o grămadă de lucruri. Dacă nu îl găsesc pe Făt-Frumos la volanul unei maşini cu mulţi cai-putere, atunci cautǎ alternative. Ajung la facultate în Bucureşti şi îşi caută un job. Este destul de greu să te angajezi imediat pe domeniul pe care îţi doreşti. Taxele la facultate nu sunt de neglijat, serile în Centrul Vechi necesitǎ şi ele nişte haine drăguţe, telefonul trebuie schimbat periodic şi uite aşa ajungi să faci de toate.

Nu am nicio idee când a apărut sportul” ăsta pe la noi, însă de ceva ani de zile, atunci când văd un grup de fete ieşind dintr-o locuinţǎ, aparent ferită de ochii lumii, nu îmi mai imaginez că s-au întâlnit la una dintre ele sǎ ȋnveţe sau sǎ facǎ un proiect pentru facultate. Un proiect totuşi existǎ, dar de alt tip. O parte din cauzele ale acestui fenomen le-am enumerat mai sus. Pe de altă parte, atunci când vezi la televizor cum sunt promovate prostia şi ignoranţa, ajungi să te adaptezi şi tu. Desigur, domnişoarele de la televizor „muncesc” pe bani mult mai mulţi, dar trebuie pornit şi de jos câteodată.

Cât despre câştiguri, m-am interesat şi am găsit un articol în care se spunea că, în funcţie de calităţi şi perseverenţă, într-un an îţi poţi lua un apartament, maşină şi te poţi distra până te plictiseşti pe banii tăi. Lunar, poţi pleca şi cu 4.000 de euro. Totul este să vinzi o imagine şi să răspunzi fanteziilor clienţilor. Păi ce să mai cauţi la facultate în condiţiile astea? De ce să te mai chinui ani de zile pe băncile şcolii, să treci atâtea sesiuni, când vezi cum se fac banii?

Unul din motivele pentru care nu ai face aşa ceva sunt eventualele mustrări de conştiinţă. Da, dar treaba asta funcţionează pentru cei care au aşa ceva. În plus, fetele trăiesc momentul. Tinereţea se duce şi odată cu ea şi aspectul placut al fizicului.

Atât timp cât totul este la vedere şi totuşi nu se face nimic, ne cam zbatem degeaba. Mă întreb cum ar fi dacă s-ar impozita cei 4000 de euro câştigaţi? Câştigă şi bugetul statului, intră şi fetele în legalitate. Decât să îi impozitezi pe toţi săracii care muncesc pe brânci o lună de zile pentru a supravieţui, nu ar fi mai bine să ne îndreptăm atenţia şi spre industriile astea mai obscure?

Sursa foto: www.romaniatv.net