marți, mai 17, 2022
Recrutare IQool
AcasăYouTube împlinește astăzi 10 ani de la înființare
Array

YouTube împlinește astăzi 10 ani de la înființare

YouTube împlinește astăzi 10 ani de la înființare 

Platforma online YouTube împlinește astăzi 10 ani de activitate. Spre deosebire de alte site-uri cu profil similar, YouTube este singurul care nu este orientat către profit și ne oferă libertatea de a-l accesa fără alte obligații, chiar dacă nivelul de popularitate al acestei platforme este mai mare sau egal cu al celorlalte platforme video.

În plus, YouTube a venit într-o piață unde existau puține metode simple de încărcare a videoclipurilor pe internet, fiind întregit de o interfață ușor de folosit. Tocmai de aceea, YouTube-ul este demn de a fi sărbătorit și astfel putem să amintim numeroasele beneficii pe care ni le-a oferit în ultimul deceniu.

485318l-640x0-w-a5ab22cb

Unul dintre principalele motive pentru care YouTube este un site de-a dreptul vital pentru mediul online este faptul că, în ultimul timp, acesta a ajutat foarte mulți tineri să evolueze. Toate acestea pentru că, în ultima vreme, videoclipul e o componentă indispensabilă a internetului. Ba mai mult, platforma a transformat simpli tineri în personaje media care reușesc să câștige foarte bine de pe urma filmulețelor postate pe YouTube. Practic, YouTube este angajatorul ideal al acestora. Printre acești tineri de succes de pe YouTube îi putem amintii pe Laura Giurcanu, Mikey Haș, Bianca Adam și mulți alții, care au sute de mii de urmăritori pentru propriile lor seriale sau canale de YouTube.

Pentru că pragul de 10 ani este unul foarte important, cred că ar fi indicat să amintim cel mai vizionat filmuleț din istoria YouTube. Aici îl găsim pe PSY cu piesa Gangnam Style care nu a încetat să căștige vizualizări din momentul postării videoclipului și care însumează 2661 milioane de vizualizări. În urma succesului piesei, compania Google (cea care deține YouTube) a fost forțată să schimbe algoritmul de contorizare atunci când clipul a depășit două miliarde de vizulizări, valoarea maximă pe care sistemul o putea afișa.

youtube-10-years2015-06-10-12-34-49-520x293

Topul este continuat pe locul doi de Wiz Khalif și Charlie Puth cu clipul piesei „See you again” cu 2100 milioane de vizulizări, iar pe locul trei cu videoclipul piesei „Uptown Funk” a lui Bruno Mars, cu peste 1800 milioane de vizualizări.

Nu știu dacă te-ai întrebat vreodată care a fost primul videoclip încărcat în urmă cu 10 ani pe YouTube, însă dacă erai curios, află că primul filmuleț încărcat are 18 secunde și se numește „Me at the zoo”. În acest moment are peste 33 de milioane de vizualizări.

YouTube a fost înfiinţat în 2005 de trei foşti angajaţi ai PayPal și așa cum și pentru noi aceasta este valoroasă, la fel de scumpă a fost și pentru compania Google, care, în 2006, a cumpărat YouTube cu suma de 1,65 miliarde de dolari. 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Most Popular