luni, iunie 17, 2024
Recrutare IQool
AcasăDespre tineYOUth closer to Agenda 2030

YOUth closer to Agenda 2030

Federația Forumul Tinerilor din România începe implementarea proiectului ”YOUth closer to Agenda 2030”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul DEAR (Development Education and Awareness Raising), prin intermediul Fundației ”Alături de Voi” România, referință: Build Solid Ground, contract no. CSO-LA/2017/388 – 027.

Proiectul YOUth closer to Agenda 2030, prin intermediul activităților își propune să contribuie activ la conștientizarea, informarea și educarea tinerilor din România cu privire la nevoile, drepturile, soluțiile și angajamentele asumate la nivel global precum și despre Agenda globală cu privire la locuire, terenuri și comunitățile urbane din țara noastră. De asemenea, proiectul își propune să fie un vector în motivarea tinerilor de a se implica în viața comunităților din care aceștia fac parte și să fie cetățeni activi în identificarea și propunerea de soluții în vederea construcției de ”Smart City”.

Țara noastră se confruntă cu o problemă serioasă în ceea ce privește locuirea inadecvată, iar un exemplu relevant în acest sens este situația celor care trăiesc în locuințele informale din Ferentari sau Ploiești. Prin intermediul webinariilor propuse și a campaniei de conștientizare, ne propunem să venim în sprijinul tinerilor care nu cunosc drepturile pe care le au și să îi ajutăm spre a avea acces la locuințe sociale și la alte beneficii pe care le pot accesa în calitate de cetățeni ai României și au Uniunii Europene. Este nevoie de abordarea problematicii locuirii în România, întrucât în următorii ani o să crească discrepanța dintre zonele sărace și cele mai bine dezvoltate, nivelul de dependență al tinerilor o să crească și mai mult față de părinți, iar pentru tineri va fi din ce în ce mai greu să își cumpere o locuință sau să locuiască într-o locuință care să le asigure accesul la un nivel de trai minim.

Forumul Tinerilor din România reprezintă 155 de organizații de tineret din țară prin intermediul cărora sunt promovate valori ca: participare, egalitate, respect pentru diversitate și minorități, recunoaștere, nediscriminare și inovație. Scopul acesteia este de a reprezenta tinerii din România și totodată de a-i încuraja, susține și implica în activități și proiecte prin intermediul cărora să-și atingă potențialul maxim.

Cristiana Pop
Cristiana Pop
Arădeancă devenită timișoreancă. Șoarece de bibliotecă. Studentă. Înainte de orice altceva, om.
RELATED ARTICLES

Most Popular