Young Europe Society desfășoară proiectul #Cyclying1729km  menit să contribuie la creșterea notorietății asupra importanței mișcării pentru un stil de viață sănătos și reducerea emisiilor de dioxid de carbon, folosind mijloace de călătorie nepoluante. Mai exact, doi dintre managerii noștri de proiect Dan Vîlcan şi Alice Merk, pedalează din Tallinn, Estonia spre Kouty, Republica Cehă.

Inițiativa a pornit în timpul unei vizite de consolidare a parteneriatului dintre cele două organizaţii non-guvernamentale non-profit active în domeniul tineretului, Young Europe Society şi Eesti People to People and Youth Europe din Estonia, în cadrul căreia s-a ridicat problema nivelului ridicat de emisii de dioxid de carbon la care contribuie și proiectele Erasmus+, mai ales prin utilizarea transportului aviatic. Astfel, cei doi membri ai organizației noastre ce urmau să participe într-un proiect în Cehia au decis să folosească un mijloc verde pentru a ajunge la destinaţie. Ei vor pedala 1729 km şi vor traversa 5 ţări (Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și Republica Cehă) în două săptămâni. În timpul călătoriei sunt plănuite întâlniri cu reprezentanții organizațiilor active în domeniul tineretului și promovarea stilului de viață activ. Experiența este prezentată pe site-ul asociației, pagina de Facebook a asociaţiei precum şi a evenimentului, cei doi ţinând un jurnal de călătorie on-line, actualizat la sfârşitul fiecărei zile.

În prezent, cei doi au parcurs deja o săptămână de pedalat, ajungând în Riga. Vremea nu a fost de partea lor, plouând o mare parte din timp, iar oboseala începe să îşi pună amprenta. Cu toate acestea, ei continua provocarea şi sunt încrezători că vor reuşi să pedaleze cei 1729 de km în timpul propus. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre experienţa lor, îi puteţi urmări pe pagina de Facebook a asociaţiei Young Europe Society sau a evenimentului #Cyclying1729km şi îi puteţi susţine fie cu încurajări, fie cu suport material, toata călătoria fiind finanţată din buzunarele proprii. La finalul călătoriei, cei doi vor dona bicicletele asociaţiei “Four Links” din Cehia.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here