Asociația Tinerilor Bucureșteni în colaborare cu Direcția pentru Sport și Tineret a Muncipiului București  lansează joi, 15 decembrie 2016, aplicația YGo! pentru iOS. Evenimentul va avea loc în Sala de Conferințe a Federației Romane de Rugby din Bd. Mărăști nr. 18-20, sector 1 (stadion rugby Arcul de Triumf începand cu ora 10:00.

Aplicația mobilă YGo! integrează majoritatea cluburilor, bazelor sportive și a organizațiilor studențești și de tineret de pe raza Municipiului Bucuresti pentru care prezintă datele de contact și localizarea.

În luna decembrie a anului trecut a fost lansată aplicația pentru platformele cu android (telefoane inteligente, tablete), iar pe parcusul acestui an a fost dezvoltată și componenta de iOS, astfel încât accesul la date să fie cat mai facil pentru toți utilizatorii și cetățenii interesați.

YGo! este prima aplicație de acest tip la nivel național, dar și european. Aplicația poate fi descărcată prin AppStore și este foarte simplu de utilizat. Prin selecția de filtre, utilizatorii pot identifica cu ușurință clubul sportiv sau organizația de care sunt interesați.

„Platforma este dedicată în principal pentru bucureșteni încurajând astfel activitatea de și pentru tineret, respectiv activitatea sportivă, precum și îndemnul către o viață activă a acestora”, a declarat Ștefan Cristian Sandulache, director executiv al Direcției pentru Sport și Tineret al Municipiului București.

“Prin lansarea acestei aplicații am urmărit ca tinerii, dar nu numai ei, să poată avea acces la o bază de date atractivă, prietenoasă și ușor de utilizat pe smartphone, în vederea implicării în viața civică prin ONG-uri de tineret sau studentești. Cu atât mai mult, îi încurajăm să practice activități sportive pentru a avea un stil de viața sănătos”, Ionut Mirea, Președinte al Asociației Tinerilor Bucureșteni.

Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București este serviciu public deconcentrat al Ministerului Tineretului și Sportului, cu personalitate juridică și are ca obiect principal de activitate organizarea și desfășurarea activităților de tineret, respectiv a activităților sportive și a acțiunilor culturale, artistice, distractive, educative, turistice interne și internaționale, sportive și de agrement pentru copii și tineri, în raza administrativ-teritorială a Muncipiului București.

Asociația Tinerilor Bucureșteni este o organizație non-guvernamentală non-profit, iar printre proiectele acesteia se numără platforma online pentru tineri și studenți – IQool.ro, București – Chișinău via Lideri de Tineret, Get Ready 4 youth entrepreneurship, Antreprenoriatul- șansa tinerilor bucureșteni, Meet the leader – proiecte ce au deschis calea catre business multor tineri cu inițiativă, precum și a unor proiecte de jurnalism și implicare civică – Youth for development, Dialog structurat cu tineri bucureșteni, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here