Yahoo își va schimba în curând numele în Altaba

0
133
Yahoo își va schimba în curând numele în Altaba

Yahoo își va schimba în curând numele în Altaba

Dacă e să luăm în ansamblu, numele de Altaba ne este încă necunoscut, dar Yahoo ne este foarte familiar. Cu toții am avut, la un moment dat, un cont pe Yahoo Messenger, iar, în prezent, folosim Yahoo Mail zilnic.

Dar ce noutăţi vor lega cele două mărci în anul 2017? Cumpărarea Yahoo de către Verizon cu aproape 5 miliarde de dolari va aduce un lanț de schimbări surprinzătoare.

  •  Nume nou 

Yahoo nu va mai fi la fel ca până acum. Noul său proprietar, Verizon, vrea să îl relanseze sub numele Altaba şi să pătrundă cu forţă pe piaţa asiatică.

  • Demisii semnificative

David Filo, cel care, împreună cu Jerry Yang, a pus bazele companiei în 1994, a decis să îşi dea demisia din board.

Alături de el, Yahoo a pierdut-o şi pe Marissa Mayer. Aceasta a ocupat funcţia de CEO al viitorului Altaba timp de patru ani.

Yahoo își va schimba în curând numele în Altaba
Marissa Mayer

Marissa Mayer a fost cea mai bine plătită femeie CEO în 2015. Aceasta a încasat câștiguri de 36 milioane de dolari.

Venirea ei a creat un val de entuziasm printre acţionarii companiei şi nu numai. Se preconiza că aceasta va realiza visul Yahoo de a putea concura cu liderii Google şi Facebook.

Problema peste care trebuia să treacă Yahoo pentru îndeplinirea visului era aceea a veniturilor slabe acumulate din publicitate. Și, totuși, îmbunătățirea acestora nu s-a realizat.

Totuși, ar putea exista o veste bună pentru admiratorii acesteia. Zvonurile neconfirmate oficial arată că Mayer va juca un rol în cadrul acţiunilor de integrare a Yahoo în Verizon.

  • Noi direcţii Yahoo își va schimba în curând numele în Altaba

După relansare, viitorul Altaba va coopera cu gigantul chinez Alibaba. Yahoo Japonia se va număra şi el printre noii colaboratori, însă va continua să activeze ca o companie separată.

Rămâne de văzut dacă schimbările prin care va trece Yahoo ne vor afecta și pe noi, simplii utilizatori.

Sursă info: businessmagzin.ro

Sursă foto: recone.net, stockmarketdaily.co, newyorker.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.