World Water Day sau cum să economiseşti apă

  0
  827

  În cinstea Zilei internaţionale a apei (22 martie) în continuare vă sugerez câteva metode de economisire a apei. Există numeroase sfaturi pentru economisirea apei şi toate încep de la tine. Economisirea apei poate fi un lucru foarte uşor şi natural dacă toţi am fi  constienţi de importanţa ei.

  Când speli manual vasele, nu lăsa apă să curgă în timp ce le clăteşti. Umple o chiuvetă cu apă pentru spălat şi cealaltă cu apă pentru clătit.
  Ajustează stropitorile din grădină astfel încât să ude numai grădina nu şi casa sau strada.
  Foloseşte maşina de spălat numai când este plină. În acest fel poţi salva până la 3600 litri de apă pe lună.
  Alege arbuşti şi iarbă în locul plantelor care necesită foarte multă apă pentru întreţinere.
  Udă grădina dimineaţa sau seara când temperaturile sunt mai scăzute pentru a minimaliza evaporarea.
  Plantează flori toamna când vremea este mai rece şi plouă mai mult.
  Nu arunca gunoaie în toaletă.  De fiecare dată când arunci un muc de ţigară sau un bureţel de vată în toaletă, risipeşti în jur de 25 de litri de apă.

    Fă duşuri în loc de baie! Ne amintim de iniţiativa fostului preşedintele al  Venezuelei, Hugo Chavez,care  le-a cerut cetăţenilor să facă duş în maxim trei minute şi să nu mai cânte în timp ce se spală, pentru că ţara se confrunta cu o criză de energie. “Am numărat trei minute şi nu miros a transpiraţie”, a declarat el în timpul unei reuniuni guvernamentale televizate.

  Opreşte apa după ce ţi-ai umezit periuţa de dinţi. Nu ai de ce să laşi apa să curgă în timp ce te speli pe dinţi. Umezeste periuţa şi umple un pahar cu apă pentru clătire.

  Când speli vasele de mână, nu lăsa apa să curgă pentru clătire. Dacă ai o chiuvetă cu două bazine, umple unul cu apă în care să speli vasele, celălalt bazin cu apă curată în care să clăteşti vasele dupa spălare. Nu lăsa robinetul deschis când speli legumele .

  Sper să găsiți aceste mici sfaturi utile pentru mediul vostru!

   

  Cristiana Salahoru

  Sursă foto:www.greenphillyblog.com

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.