sâmbătă, ianuarie 22, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipOne World Romania – cea de-a sasea editie

One World Romania – cea de-a sasea editie

In perioada 11-17 martie va avea loc la Bucuresti cea de a sasea editie a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania.

Si anul acesta, filmele vor fi proiectate la mai multe cinematografe din centrul Bucureştiului – Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Corso, Sala „Horia Bernea” din cadrul Muzeului Taranului Roman si Cinema „Elvira Popescu” a Institutului Francez. Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc luni, 11 martie, la Cinema Patria.

Festivalul va fi prefatat de un eveniment special marca One World Romania: proiectia maraton a filmului Shoah al regizorului francez Claude Lanzmann – realizat pe parcursul a 11 ani, din 1974 pana în 1985. Filmul, considerat pana astazi cel mai important film despre Holocaust din toate timpurile, este înca inedit în Romania. Cele 550 de minute de proiectie sunt programate pe 9 si 10 martie la cinema „Elvira Popescu”, în prezenta realizatorului.

Cu un program extins si foarte divers, One World Romania aduce anul acesta aproximativ 50 de filme documentare recente, marea majoritate in premiera in Romania. Programul este articulat in jurul ideii de URA, cu toate manifestarile si repercursiunile ei sociale. Filmele vor fi Impartite In sectiuni tematice, iar cateva dintre subiectele abordate prin selectia din 2013 sunt: statul de drept, propaganda si manipularea, discriminarea In toate formele ei, acceptarea persoanelor cu dizabilitati si integrarea acestora In societate.

Anul acesta, festivalul pune accent pe problemele tinerilor, organizand matinee pentru liceeni, ateliere educative si un juriu-surpriza. In plus, One World Romania editia a 6-a inseamna dezbateri, proiectii in locuri neconventionale, o retrospectiva a legendarului regizor danez Jon Bang Carlsen, un workshop despre productia de filme documentare cu un trainer britanic si documentare romanesti in premiera.

 

Pentru orice alte informatii legate de Festivalul One World Romania, ne puteti contacta la adresa de e-mail.

 

 

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular