Ziua Internaţională a Animalelor, sarbatorită pe 4 octombrie,  a fost un prilej de bucurie pentru  iubitorii de animalele din întreaga lume. Cu această ocazie, ARPAC România, prin programul „ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie”, i-a încurajat pe iubitorii de animale, părinţi, profesori şi elevi din şcolile din toată ţara, să se alăture unor activităţi de informare desfăşurate în perioada 28 septembrie – 04 octombrie. Pentru a închide această săptămână, în ziua simbolică de 4 octombrie a avut loc evenimentul tematic HAPPY #WolrdAnimalDay, prin care ARPAC s-a alăturat iniţiativei internaţionale.

Învăţători, profesori, elevi din şcolile partenere au dat curs invitaţiei lansate de ARPAC România pentru a desfăşura la clasa activităţi de informare cu privire la Ziua Internaţională a Animalelor. În săptămâna 28 septembrie – 04 octombrie 2015, dar şi în perioada următoare, această zi a fost sărbătorită prin predarea la clasă a materialelor „ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie”, concursuri de desene cu animale şi prin realizarea de fotografii cu badge-ul „Susţin Ziua Internaţională a Animalelor”, simbol folosit în toată lumea. Aşa cum relatează profesorii, copiii sunt atraşi de aceste activităţi interactive şi, în acelaşi timp, cunoştinţele pe care le acumulează îi ajută să înţeleagă mai bine comportamentul propriului animal de companie.

Pentru a marca ziua de 4 octombrie, ARPAC România a reunit copiii din Bucureşti la un  loc de joacă din capitală, unde au fost desfăşurate activităţi educative şi distractive. Mulţumită medicului veterinar Elisabetha Gheorghiu, copiii, alături de părinţi, au învăţat regulile de bază ale îngrijirii animalelor, au aflat răspunsurile la toate curiozităţile pe care le aveau despre necuvântătoare, iar la finalul activităţii cu toţii au devenit „Asistent Veterinar”, cu diplomă. Cu acest prilej, copiii au plecat acasă cu informaţii utile în viaţa de zi cu zi, cu amintirea unei sărbători a animalelor de companie şi cu premii pentru acestea, oferite de partenerul evenimentului Planeta Ham Ham.

„ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie este un program educaţional adresat copiilor şi adulţilor deopotrivă, iubitorilor responsabili de animale. 4 octombrie, Ziua Internaţională a Animalelor a fost un bun prilej pentru ARPAC de a fi împreună cu cei mici şi de a le prezenta prin joc şi activităţi specifice cât de importante sunt animalele de companie, câini şi pisici, în vieţile  noastre ale tuturor şi cum ne fac ele să fim mai buni, mai responsabili, mai independenţi şi mai sociabili. I-am îndemnat, de asemenea, pe prietenii noştri din şcolile din ţară să sărbatorească la ei acasă, în parc sau la şcoală şi să ne povestească pe site-ul nostru (www.petabc.ro) cum au petrecut această zi specială”. a declarat Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC.

Organizatorii deschid în această lună înscrierile în ediţia 2015 – 2016, iar şcolile interesate de predarea materialelor „ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie”  ne pot contacta pe contact@petabc.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here