1. PREZENTARE ATELIER;

            CINETic – Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative, din cadrul U.N.A.T.C  împreună cu AURAL EYE Visions Studio  invită toți studenții de la secțiile de scenografie și animație  să participe la atelierul “Video mapping în scenografie”. Video mapping-ul  permite transformarea si manipularea oricărei suprafețe și forme fizice într-o zonă dinamică și animată. Oferă posibilitatea de a crea iluzia unei deconstrucții si redefinirea formelor fizice, prin devierea de la suprafețele clasice, plate, folosite în general pentru proiecții.

Scopul este de a oferi o imagine de ansamblu asupra oportunităților oferite de utilizarea creativă a video proiecției ca o componentă scenografică. Este un atelier cu o abordare  practică, în care cunoștințele tehnice vor fi însoțite  de exerciții și experimente pe obiecte, forme și chiar machete. O atenție deosebită va fi acordată alegerii limbajului poetic și construirii unei narațiuni de bază. Atelierul este destinat celor interesați să descopere cum se dezvoltă un proiect de video mapping pentru scenă, performance design, evenimente  sau art installations.  Studenții vor avea o perspectivă  mai amplă asupra modului de lucru și vor primi informațiile tehnice necesare pentru implementarea unui proiect pentru diverse spații și contexte.

Atelierul va fi împărțit în trei etape de lucru: creație și concept, managementul proiectului și proiectare tehnică.

 Vor fi selecționati 7 participanți pe baza aplicațiilor. Aceștia vor realiza un proiect de video mapping pornind de la o temă stabilită împreună cu coordonatorii atelierului. Studenții vor beneficia de tehnica pusă la dispoziție de CINETic, atât pe timpul cursurilor cât și pentru lucrul individual. Cele mai bune trei proiecte vor fi prezentate în cadrul festivalului Amural, din luna septembrie ce va avea loc la Brașov.  Alături de noi, va fi Epson care va oferi suport tehnic pentru acest atelier.

  1. APLICAȚII:

            Pentru înscriere, cei interesați sunt rugați să trimită următoarele:

– date personale si de contact ;

– o scrisoare de motivație care să conțină o propunere pentru lucrarea ce urmează a fi dezvoltată în cadrul atelierului (max. 200 cuvinte);

– portofoliu actualizat cu minimum 3 lucrări (ilustrație, grafică, digital art, instalații, animație etc.)

Data limită pentru trimiterea aplicațiilor este 2 iulie 2017. Aplicațiile se trimit la adresa: secretariat.cinetic@unatc.ro

3.PERIOADA ȘI LOCUL DESFĂȘURĂRII

Atelierul se va desfășura în perioada 05-13 iulie la sediul CINETic, etajul 1, strada Tudor Arghezi 3B (în spatele Teatrului Național) și este deschis studenților ce dețin cunoștiințe minime de graphic design, de Photoshop. Cunoștințele minime de editare video și a imaginii reprezintă un plus, dar nu sunt obligatorii (After Effects, Cinema 4D, Premiere, Final Cut etc.)

  1. TRAINERI:

AURAL EYE Visions Studio

            Suntem un studio de artă vizuală și interactivitate înființat în anul 2016 din noi trei – Alina Anca, Daniel Bega și Răzvan Pascu.

Numele Aural Eye a fost al Alinei în ultimii 6 ani. Absolventă de grafică la UNARTE, Alina a crescut ca artist video odată cu scena de muzică electronică din România, devenind un nume de referință.

În ultimii doi ani, sub același nume, s-au alăturat Răzvan Pascu, cu background în publicitate, și Daniel Bega, cu o experiență impresionantă pe modelare 3D, animație și interactivitate.

Astfel s-a format AURAL EYE Visions Studio – cu un portofoliu ce acoperă proiecții 3D, vizualuri generative, instalații interactive, scenografie, producție video și multe experimente aflate la limita posibilităților tehnice.

Prin proiectul CINETic, UNATC și-a propus să devină un pol de expertiză în domeniul cercetării și producției de proiecte care implică tehnologii creative inovative la nivel național și internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here