Workshop-ul de<code> IT 2 este un eveniment creat în urma necesității studenților cu profil tehnic de a pune în aplicare cunoștințele dobândite în domeniul IT&C. Ascultând de nevoile acestor studenți, am înțeles faptul că, odată cu intrarea pe piața muncii, ei sunt constrânși să învețe concepte teoretice care sunt greu de pus în practică fără îndrumare.
Anul acesta, workshop-ul se extinde la nivel internațional. Astfel, pe lângă avantajele oferite studenților autohtoni, precum înțelegerea bunelor practici în dezvoltarea de aplicații enterprise, dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, evenimentul oferă șansa și altor studenți din peste 50 de universități din Europa să descopere mediul de lucru și cultura românească.
Electrical Engineering Students’ European assoCiation este o organizație studențească, academică ce activează în 51 de universități din Europa. EESTEC Bucharest își desfășoară activitatea în cadrul Universității Politehnica din București.
Viziunea noastră este de a susține studenții să își construiască viitorul, prin dezvoltarea unor proiecte gratuite, dedicate exclusiv acestora, având scopul de a-i ajuta să își identifice și să își atingă potențialul.
Ediția anterioară:
- parteneri: NXP, Hidarom, Boromir, KPMG, EY, Credis
- studenți: 169 de înscrişi, 43 de participanţi
- tema: Crearea unei aplicaţii Android.
- durata: 7 zile
- structură: Studenții au fost grupați în echipe de câte 3. Workshop-ul a constat în 2 zile de traininguri și 3 zile de working sessions în care s-au prezentat noţiuni teoretice legate de un subiect specific (ex. chat, log-in, upload, inserare de imagine etc) şi ulterior au avut timp să implementeze ce au învățat în aplicaţia lor. În ultimele 2 zile, participanții au lucrat la proiectele lor în prezenţa mentorilor, urmând ca în ultima zi să le prezinte.
Git este un sistem de versionare a codului si a fost scris de Linux Torvalds, creatorul kernelului Linux. Acest git a fost creat in asa fel incat sa tina evidenta tuturor modificarilor dintr-un anumit cod si este folosit în echipe de dezvoltare mari.
Workshop-ul nostru nu are premii, întrucât nu este o compeție, ci ne dorim ca ei să se dezvolte împreună și să învețe cât mai multe.