Nu mai e nevoie să suni un prieten, să pui întrebări pe facebook, să te uiți la ce filme a dat like băiatul de care îți place doar ca să ai ceva în comun cu el și alte nebunii de genul ăsta. Vin eu cu câteva propuneri ceva mai safe, care nu implică atâtea bătăi de cap. Pentru acest weekend am ales câteva filme pe care vi le recomand cu drag. Iată care sunt ele.

5. Third Person. Un film care îmbină spiritul misterios al Romei, cu eleganța Parisului și jungla New York-ului. Deși nu este un film de acțiune, are ceva din acea adrenalină pe care o căutăm într-un film, însă una care nu te lasă să te exteriorizezi, ci mai degrabă să trăiești mai acut întâmplările prin care trec personajele. Michael (Liam Neeson), un scriitor, se cazează într-un hotel din Paris pentru a lucra la ultima sa carte. Se desparte de soția lui, Elaine, (Kim Basinger) și începe o relație tumultoasă cu enigmatica Anna (Olivia Wilde), o scriitoare pasionată de ficțiune, care țintește spre recunoașterea talentului ei. În același timp, la mai bine de 600.000 de mile distanță, Scott (Adrien Brody), un om de afaceri dubios, se află în Italia pentru a fura creații de la diferite case de modă. Detestă tot ce este italian, așa că intră într-o cafenea americană în căutare de ceva familiar. Aici dă peste Monika (Moran Atias), o femeie frumoasă, care îi aduce numai belele. În jungla din New York, Julia (Mila Kunis), o fostă actriță, duce o luptă feroce pentru a i se permite să își vadă copilul din nou. Toate aceste povești au un numitor comun, însă care este acela, ei bine, o să aflați singuri.

4. Pulp Fiction. Din capul locului vreau să spun că acesta nu e un film obișnuit, cu acțiune obișnuită sau dialoguri obișnuite. Pentru mine cel puțin. Filmul are 148 de minute și nu am avut timp să mă plictisesc. Asta și pentru că Tarantino se dovedește a fi un maestru al replicilor inteligente care captează publicul. În film, Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) și Vincent Vega (John Travolta) sunt doi asasini trimiși de către șeful lor, Marsellus Wallace, să recupereze o servietă care i-a fost furată. De asemenea, Wallace îi cere lui Vincent să o scoată în oraș pe soția lui, Mia (Uma Thurman), cât timp el e plecat din oraș, care nu e tocmai hard to look at. Mai e și Butch Coolidge (Bruce Willis), un boxeur care este plătit de Wallace să piardă următorul său meci. Yes, I know, a little twistted, dar credeți-mă că merită. Toate aceste povești cumva o să capete sens și veți avea parte de o aventură cu întâmplări amuzante, bizare în același timp, dar și unele scandaloase. Sper că v-am trezit interesul.

3. City of god. Titlul original al filmului este Cidade de Deus, un film în portugheză, care ne spune povestea unui băiețel pe nume Rocket, pasionat de fotografie. Acesta are neșansa să crească într-un cartier periculos din Rio de Janeiro. Contrar așteptărilor, acest oraș este unul uitat de divinitate, unde crimele, drogurile, armele sunt la discreție, și nu doar pentru cei mari. Copiii joacă un rol important în acest film și e șocant să vezi cum se transformă, de ce atrocități sunt capabili, bineînțeles, manipulați de adulți. Un film cu impact emoțional puternic, scene dure, lupte duse până la extrem, răzbunări și trădări. O ecranizare cel puțin interesantă, care merită atenția voastră.


2. The Good Shepherd. Iubim misterele, iubim secretele și, mai mult ca orice, ne place să credem că ele ne pot fi dezvăluite nouă, muritorilor de rând. Filmul ne vorbește despre necesitatea înființării unei organizații, una care să monitorizeze, să controloze atât informația cât și să descopere eventuali trădători sau spioni. Încet, încet, aceste lucruri ajung pe un plan secundar în film și se concentrează mai mult pe sufletul și umanitatea noastră. Loialitatea, încrederea sunt privite ca niște bunuri de lux, pe care membrii CIA nu se pot baza. Nume mari din cinematografie apar în acest film, precum: Matt Damon, Angelina Jolie, Alec Balwin, Robert de Niro, dar și mulți alții. Cum spune și Angelina: „Here’s to CIA and to nasty little secrets!” Câți dintre voi aveți secrete care trebuie să rămână ascunse?


1. The Equalizer. Denzel Washington îl interpretează pe McCall, un bărbat care are impresia că trecutul său obscur nu mai are cum să îl prindă din urmă. Ei, când are dreptate, are dreptate, dar nu și în cazul ăsta. Planul lui de a-și petrece timpul citind cărți si stând în ceainărie liniștit, se duce de râpă când întâlnește o tânără pe nume Teri (Chloë Grace Moretz), care se află sub controlul unor gangsteri de origine rusă foarte violenți. Deși ar trebui să își savureze ceaiul și cartea pe care o citește, lui McCall îi este imposibil să nu se implice. Încercând să o ajute, își dă seama că oamenii pe care i-a călcat pe nervi sunt mai periculoși decât credea. Nu că asta l-ar fi oprit. Vedeți toate aventurile lui pe larg în film.

Vizionare plăcută!

movies

 

Sursă foto: tumblr.com