Wednesday

0
159

Generații întregi au crescut alături de universul Familiei Addams. De la ilustrațiile publicate în The New York Times în anii ’30 (create de Charles Addams), la sitcomul din anii ’60, la cel din anii ’70, până la filmele (care ne sunt cele mai cunoscute astăzi) și serialul din anii ’90 (mai avem câteva producții și din secolul 21, inclusiv un musical în România). Fiecare personaj a fost îndrăgit în felul lui, pus într-o lumină unică. Avem o fascinație față de vechi, care nu ne lasă atât de ușor să înaintăm spre noi orizonturi de creație. La urma urmei, totul este o rescriere. De ce să nu dezvolți povestea unui personaj care te-a fascinat tocmai prin forța aparițiilor limitate?

Charles Addams

Când putea să apară serialul Wednesday? Deloc surprinzător, însă a apărut chiar miercurea aceasta. Bravo, Netflix, aproape că ți-a ieșit.

Nu mai vorbim despre fetița stranie de 10 ani, nici despre Christina Ricci (bine, putem vorbi despre ea, pentru că va avea câteva apariții), ci despre minunata perioadă a adolescenței în România. Nu, nu e o glumă. Netflix nu este fanul declarat al producțiilor est-europene (să ne ierte profesorii de geografie atunci când spunem că România este un stat est-european), însă este fanul unei producții proprii, făcute la prețuri est-europene. Nu ai să vezi prea des actori americani vizitând bazinul de la Dinamo.

Jenna Ortega pare a fi o alegere chiar inspirată pentru rolul principal. E un rol cu o mare greutate în spate, dar se pare că potrivirea nu e tocmai stranie.

Anjelica Huston, celebra Morticia Addams (valabil și invers), va fi (oare?) detronată de interpretarea actriței Catherine Zeta Jones. Știm cine e cara mia. Pe mon cher mai bine îl lăsăm în pace, pentru că nu se prea pupă actorul cu rolul (nici invers).

De unde entuziasmul? De la pasiunea noastră pentru umorul negru? Nu. Pentru Tim Burton, pentru scenele filmate în România (echipa a poposit prin țară un an) și pentru mâna de actori români care apar în serial (get it?). George Burcea va fi Lurch, majordomul Familiei Addams, iar Vlad Dorobanțu va interpreta rolul lui Thing (mânuța aceea simpatică). Atât avem, cu atât defilăm.

Așteptați cu nerăbdare serialul? Să ne lăsați o părere după ce îl vedeți.