luni, decembrie 4, 2023
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăVrei să călătorești? Uite ce reguli trebuie să îndeplinești

Vrei să călătorești? Uite ce reguli trebuie să îndeplinești

Odată cu primăvara, Mărțișorul ne-a mai adus ceva, și anume relaxarea restricțiilor privind Pandemia de Corona Virus, ieșind din Starea de Alertă. Astfel, la intrarea în țară nu mai este necesar nici certificatul verde care să ateste vaccinarea împotriva Covid-19, nici teste PCR. Dar oare ce îți trebuie, dacă dorești să călătorești în anumite țări, în vacanță sau în scop de business? Astfel, am ales să fac o listă cu câteva din cele mai vizare țări și condițiile pentru a intra în țară.

Informațiile sunt preluate de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, de unde este recomandat în această perioadă, în continuare incertă, să vă informați în ceea ce privește restricțiile.

First of all, pentru călătoriile în Uniunea Europeană Re-Open Eu menționează că țările UE au convenit asupra unei abordări coordonate revizuite a restricționării liberei circulații ca răspuns la pandemia de coronavirus. Acest lucru se bazează în prezent pe situația individuală a călătorilor – indiferent dacă aceștia dețin sau nu un „certificat UE digital de COVID” valabil.

Sursă Foto: Re-Open Eu
Harta codificată în culori arată situația epidemiologică a regiunilor UE.

Spre exemplu, dacă doriți să intrați în Africa de Sud, unde starea de urgență este una de gradul 1, trebuie să prezentați, indiferent dacă sunteți vaccinat sau nu, un Test PCR cu rezultat negativ a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore. Copiii sub 5 ani sunt o excepție de la regulă.

La intrarea în Egipt, va fi necesară prezentarea unui Test PCR cu rezultat negativ realizar cu cel mult 72h înainte de călătorie, sau un certificat care să ateste vaccinarea împotriva Covid19, care să includă și un cod QR. Acesta va trebui prezentat și sub formă fizică, pe hârtie. În cazul de față, excepția o fac copiii de până la 12 ani.

Sau dacă doriți să ajungeți pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite, în cazul celor vaccinați va trebui prezentat certificatul ce atesă acest, cu codul QR, iar pentru cei nevaccinați va fi nevoie de un Test PCR negativ, realizat cu maximum 48h înaintea călătoriei, sau un certificat care să ateste trecerea prin boală. Și de această dată, excepția o fac copiii de până la 12 ani.

Sursă Foto: UnSplash

La intrarea în Filipine, pentru o vacanță cât mai liniștită, și pentru vaccinați, cât și pentru nevaccinați, va trebui să se realizeze și prezinte un Test PCR cu rezultat negativ cu cel mult 48h înainte de călătorie, sau să prezinte dovada vaccinării imptriva Covid19. Diferența o face faptul că spre deosebire de cei vaccinați, care trebuie doar să se auto-monitorizeze pe perioada a 7 a zile doar dacă prezintă simptome, cei nevaccinați o să fie carantinați până la sosirea rezultatului Testului PCR, realizat în a 5-a zi de la sosire, urmând să se continue perioada de carantină la domiciliu până în a 14-a zi de la sosire. Pentru copiii sub 12 ani ce nu pot fi vaccinați, aceștia vor îndeplini aceleași protocoale precum adulții.

În Maldive, pentru turiștii vaccinați nu mai este necesar să prezinte un Test PCR la sosirea în țară, însă cei nevaccinați trebuie să prezinte un Test cu rezultatul negativ, efectuat cu maxim 96h înainte de intrarea pe teritoriul țării. Copiii sub 1an sunt exceptați.

Pentru intrarea în Thailanda, va trebui prezentat un Test PCR cu rezultatul negativ, realizat cu maxim 72h înainte de intrarea pe teritoriul țării, și un certificat de vaccinare împotriva Covid19 pentru turiștii care solicită Thailand Pass-ul. În ceea ce privește copiii, nu este menționat.

La intrarea în Mexic, începând cu luna martie 2021 au fost înăsprite controalele la frontierele terestre din sud (cu Guatemala și Belize), fiind permis tranzitul doar pentru călătoriile esențiale. Lucru din care înțelegem că vizitele în scop turistic nu sunt permise.

Sursă Foto: UnSplash

În ceea ce privește Statele Unite ale Americii, ca prim criteriu pentru a intra în țară este Viza, iar perioada este determinată de aceasta. În context pandemic, vaccinații vor trebui să prezinte Certificatul de Vaccinare împotriva Covid19 cu schema completă, însă trebuie de asemenea prezentat un Test PCR cu rezultat Negativ, realizat cu maxim 24h înainte de plecarea spre SUA. De asemenea, și persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un Test cu rezultat Negativ realizat cu maxim 24h înainte de plecare. Excepția o fac copiii sub 2ani.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai turistice țări la care m-am gândit, în cazul în care doriți informații în plus sau să vă informați despre alte țări, cel mai recomandat este să vă informați din surse oficiale, precum MAE.

Vacanță plăcută!

RELATED ARTICLES

Most Popular