Vreau să învăț o limbă străină singur, fără profesor! Ce e de făcut?

  0
  842
  vreau să învăț o limbă străină

  Vreau să învăț o limbă străină! Astăzi, engleza e indispensabilă, iar alte limbi străine precum japoneza, chineza, germana sau araba sunt la mare căutare. Studiile arată că, în 2017, cele mai căutate și bine plătite limbi sunt limbile nordice, adică olandeza, daneza, suedeza, norvegiana. (oursourcingportal.eu)

  Vreau să învăț o limbă străină! Ce e de făcut?

  Engleza e ușor de ,,prins”, îți însușești cuvinte englezești fără să vrei, e cea mai populară limbă, o auzi peste tot. Dar ce faci dacă vrei să înveți o altă limbă?

  Cursurile de limbi străine sunt destul de scumpe și necesită timp, pe care mulți dintre noi nu îl au deoarece merg la job, merg la cursuri sau… chiar la ambele! Așa că singura varianta e să începi să înveți o limbă străină singur!

  Dacă te-ai decis că e timpul să înveți o nouă limbă străină FĂRĂ PROFESOR, uite niște idei care te-ar putea ajuta:

  1. Cumpără-ți un dicționar și o carte de gramatică!

  Vocabularul este primul care ne dă bătăi de cap când e vorba despre o limbă străină! La început, înveți să te prezinți (Je m’appelle...), să saluți (Bonjour!, Bon soir!), să vorbești despre frați și surori, să ceri 2 mere, 2 portocale. Cam asta te învață profesorul la școală când mergi la orele de franceză. Dar acum nu mai ai timp de ore de limbi străină. Așa că cea mai bună idee e să îți cumperi un dicționar. Nu este costisitor, iar din el vei putea învăța suficiente cuvinte din limba pe care vrei să o înveți cât să te înțelegi cu un nativ al acelei limbi. Cartea de gramatică îți va fi extrem de utilă când vei dori să legi cuvintele învățate în propoziții și fraze.

  2. Urmărește filme/documentare.emisiuni în acea limbă!

  Filmele, documentarele și emisiunile sunt extrem de utile când vrei să înveți o limbă nouă! La început, recomandabil ar fi să le urmărești cu subtitrare în română, ca să te obișnuiești cu înțelesul cuvintelor. Când crezi că ești pregătit să treci la următorul nivel, renunță la subtitrarea în română și alege subtitrarea în limba filmului. Va fi greu, dar vei învăța corespondențele dintre scrierea și pronunția cuvintelor și vei învăța și regulile de gramatică.!

  3. Caută parteneri de conversație!

  După ce știi cuvinte și reguli de gramatică, e momentul să pui în practică ce ai învățat! Caută o persoană cu care să poți lega conversații în limba pe care o înveți. O poți căuta oriunde: la job, la facultate, în cămin sau online. Poate online e cel mai simplu, pentru că poți merge direct la țintă, adică la persoane din țările unde se vorbește limba care te interesează. Dar va fi cea mai bună metodă de învățare, pentru că vei avea multe de învățat de la partenerul de conversație. Vei avea impresia că nu știi deloc limba aceea și că ai muncit degeaba, dar, în timp, vei vedea că nimic nu a fost în zadar.

  4. Folosește aplicații de învățare!

  Sunt o mulțime de aplicații care te ajută GRATUIT să înveți limbi străine, așa că de ce să nu profiți de ele? Babbel, Duolingo sau 50languages sunt doar 3 dintre ele și le poți folosi atât pe laptop, cât și pe telefonul mobil.

  5. Fă-ți un program: alocă 1-2 ore zilnic învățării!

  Pentru ca cele de mai sus să dea rezultate, trebuie perseverență și motivație. Nu vei reuși să înveți nimic dacă nu îți creezi un program foarte bine stabilit și dacă nu te ții de el. Poți astăzi să urmărești un film, mâine să cauți în dicționar cuvintele pe care le-ai auzit azi, poimâine să rezolvi o integramă cu acele cuvinte. Diversifică activitățile ca să nu te plictisești!

  Vreau să învăț o limbă străină singur! Dacă și tu îți spui asta, înseamnă că e momentul să îți cumperi un dicționar și să îți descarci o aplicație pentru ajutor!

  Spor la învățat!

  Sursă foto: regielive.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.