sâmbătă, iulie 20, 2024
Recrutare IQool
AcasăComunitateVrancea dă startul digitalizării în 2022: Generația Tech lansează primul program de...

Vrancea dă startul digitalizării în 2022: Generația Tech lansează primul program de burse din 2022 și pregătește tinerii vrânceni pentru job-urile viitorului.

  • Generația Tech vine pentru prima dată în Vrancea și oferă 250 de burse pentru tinerii din regiune
  • Generația Tech înseamnă programe de formare pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani care sunt la început de drum, atât pentru începători, cât și pentru avansați cu următoarele specializări: Web Design, Dezvoltare web Începători, Dezvoltare web Avansați, Java Avansați și Fullstack JavaScript Avansați.
  • Se pot înscrie toți tinerii din județ, iar selecția finală de participanți va fi realizată pentru 250 de locuri disponibile. Înscrierile se fac accesând: GeneratiaTech.ro/Vrancea
  • Programele de formare au o durată între două și patru luni. Acestea includ întâlniri și sesiuni săptămânale cu mentori specialiști, sesiuni de lucru pentru micro-proiecte, ateliere de angajabilitate și activități interactive și competiții.

Digital Nation, în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea și compania Metale International, anunță prima ediție a programului Generația Tech din 2022 și prima din Vrancea. Parteneriatul vine în contextul unei viziuni comune legată de dezvoltarea unui nucleu digital regional, care să se armonizeze cu celelalte zone din țară mai dezvoltate din acest punct de vedere.

Programul Generația Tech oferă programe de formare în competențe digitale și IT pentru tineri și include următoarele specializări: Web Design, Dezvoltare web Începători, Dezvoltare web Avansați, Java Avansați și Fullstack JavaScript Avansați. Tinerii înscriși vor intra într-o etapă de selecție, iar cei admiși vor beneficia de pregătire profesională și de sprijin în a obține joburi entry-level sau internship-uri în domeniul IT&C. Înscrierile la programele Generația Tech se fac la: GeneratiaTech.ro/Vrancea

“Startul este cel mai important! La început de an, în școală, în carieră, în construirea unei comunități moderne și performante. Astăzi anunțăm susținerea burselor de formare în competențe digitale și IT Generația Tech, un proiect orientat către dezvoltarea comunităților locale și a tinerilor, care vine pentru prima dată în Vrancea. Generația Tech este un program cu rezultate dovedite în toate comunitățile în care s-a implicat și suntem bucuroși să îl primim și la noi. Digitalizarea și punerea în valoare a potențialului uman local sunt direcții importante pe agenda noastră. Sperăm că acest parteneriat public-privat să fie continuat pe parcursul anului, pentru susținerea tinerilor vrânceni și construirea pas cu pas a unui nucleu de digitalizare care să se armonizeze cu celelalte zone mai dezvoltate din acest punct de vedere. Și după cum spuneam, startul este cel mai important! Vrancea ia un nou start cu Generația Tech!”, declară Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

În completare, Valentin Resmeriță, director general Metale Internațional Focșani: “Metale Internațional nu este doar o companie de top care activează în domeniul construcțiilor, ci și una care construiește în comunitate. Încă de la început ne-am dorit să investim constant în susținerea inițiativelor locale. Cum spunem noi mereu: facem bine la noi acasă. Am ales de-a lungul timpului inițiative și proiecte din domenii diverse, dar care promiteau același lucru: să pună umărul la dezvoltarea municipiului Focșani și a regiunii județului Vrancea. Suntem bucuroși să anunțăm că la începutul unui nou an ne implicăm alături de Digital Nation și de Consiliul Județean Vrancea în susținerea burselor Generația Tech, un nou proiect de durată, destinat de această dată tinerilor, accelerării dezvoltării locale și implicit viitorului Vrancei. Învățarea, digitalizarea și tehnologia sunt parte permanentă din viața noastră, la lucru, acasă, în comunitate. Și de aceea este important să ne pregătim împreună pentru viitor, investind în talentul și potențialul din prezent. Ne vom păstra o companie cu suflet tânăr și antreprenorial atâta timp cât recunoaștem și talentul la început de drum. Tinerii din Vrancea pot avea acum o șansă mai mare să transforme comunitatea locală și să o dezvolte în direcția unui viitor sustenabil. Până la urmă, acasă este cel mai bun loc de unde începi să construiești. Invităm astfel tinerii din Vrancea să fie parte din Generația Tech, un proiect inovator, pentru prima dată în comunitatea noastră”

Vă recomand și: Studiul în Olanda? Află părerea unei studente românce

RELATED ARTICLES

Most Popular