marți, octombrie 19, 2021
Recrutare IQool
AcasăBREAKING NEWSVOLUNTARIAT ECOLOGIC ÎN PARCUL NATURAL VĂCĂREȘTI

VOLUNTARIAT ECOLOGIC ÎN PARCUL NATURAL VĂCĂREȘTI

Sâmbătă 10 iunie, începând cu ora 09.00, Parcul Natural Văcărești a găzduit o acțiune de recoltă de deșeuri. Timp de două ore, peste 80 de voluntari s-au mobilizat în cadrul unei operațiuni ecologice.

Participanții au primit saci de gunoi, precum și un echipament adaptat, cu scopul de a recolta cât mai deșeuri și a curăța spațiul verde. Astfel, adulții și copiii au petrecut un moment destins în aer liber, descoperind bogata faună și floră,  și realizând totodată un gest ecologic în favoarea spațiului urban.

Pe toată durata evenimentului, voluntarii au putut beneficia de prezența mai multor asociații, care au asigurat o prezență continuă la standuri, pentru a sensibilizeza publicul larg asupra provocărilor legate de mediu, dar și pentru a încuraja reciclarea deșeurilor.

Mai mult, persoanele prezente au avut ocazia să-și exprime părerea despre eveniment, spațiile verzi din România sau fenomenul de încălzire globală, la atelierului „Porteur de paroles”. Toate contribuțiile au fost scrise pe pancarte și vor fi expuse în cadrul următoarelor evenimente.

În urma evenimentului, o tragere la sorți va desemna cinci câștigători, care vor fi recompensați cu plase colorate pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Voluntariat în Parcul Natural Văcărești” face parte din proiectul V.I.V.R.E. (Villes Intelligentes et Vertes en Roumanie et en Europe), inițiat de Ambasada Franței în România pe tematica orașelor durabile și inteligente, cu scopul de a pune bazele unor acțiuni pe teritoriul României. Proiectul vizează atât autoritățile publice naționale și locale, cât și mediul afacerilor, cel universitar și publicul larg. Pe durata anului 2017, vor fi organizate dezbateri, activități educative, conferințe și competiții, pe o gamă largă de subiecte: transport, gestiune de deșeuri, clădiri și energie, biodiversitate, orașe inteligente și agricultură urbană.

Andra Diaconescu
Despre mine? Sunt o fire sociabilă, amuzantă, proactivă și hotărâtă să evolueze prin orice viața îi scoate în cale. Mă găsesc într-o continuă căutare de experiențe noi, prietenii, distracție, oameni frumoși de la care să pot învăța și care să mă inspire prin puterea exemplului lor pentru ca, mai apoi, să pot face și eu același lucru pentru alți tineri dornici să se autodepășească.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular