Experienţa de Voluntar la Undercloud, festival de teatru independent (de orice)

  0
  823

  În perioada 20 august-31 august a avut loc la Muzeul Ţăranului Român – Undercloud,  festivalul de teatru independent (de orice) aflat la cea de-a 6 a ediţie. Cu câteva săptămani înainte s-au căutat voluntari aşa că nu am stat pe gânduri şi m-am înscris. Ce-a urmat … 2 săptămâni de vis!

  O experienţă ce merită trăită de orice iubitor de teatru, adolescent, tânăr sau matur, licean, student sau bugetar. Nu trebuie să fii decât pasionat de teatru şi dornic de a ajuta.

  În prima zi toată lumea a fost în priză, am avut 2 spectacole (Măscăriciul şi Mecanica Inimii-spectacol lectură), unul după altul în aceeaşi locaţie, amândouă sold-out. Cu schema sălii mari (Horia Bernea) în mână şi cu badg-ul de voluntar la gât, a început aventura mea într-o lume magică.

  Prima zi a coincis şi cu ziua de naştere a regizoarei Chris Simion, totodată şi directoarea festivalului. Am fost răsfăţaţi cu prăjiturele şi un tort extraordinar de bun şi-am stat la masă alături de mari actori (Maia Morgenstern, Marian Râlea, Vlad Zamfirescu, Medeea Marinescu şi Marius Manole). Nu în fiecare zi ai parte de asemenea momente inedite. Dar la Undercloud visele tale devin realitate.

  1146852_10201292912077951_511043733_o 

  Pe parcursul celor 11 zile de festival am putut urmari ce piesă de teatru am dorit. Am avut şansa să stau la poveşti cu actori îndrăgiţi, să cunosc actori şi regizori din tânăra generaţie, să îi întâmpin când soseau şi să-i conduc în cabină, să îi urmăresc la repetiţii, să îi ajut la schimbat costume în timpul pieselor, să observ cum o sală goală se umple până la refuz (cu lume stând în picioare), să conduc juriul festivalului (doamna Sanda Manu-regizor, domnul George Ivaşcu-actor, doamna Anca Sigartău-actriţă si doamna Cristina Bazavan-blogger şi jurnalist) la locurile lor şi să închid luminile-semn de începere a spectacolului.

  În plus am cunoscut oameni frumoşi, organizatori şi voluntari ai festivalului, cu care sper din toată inima să mai apuc să mă văd cât de des posibil. Ne-am împrietenit şi am devenit o mare familie, de care mi-a fost greu să mă despart.

   

  Vă recomand să vedeţi toate spectacolele participante anul acesta şi în special cele câştigătoare.

  Premiile ediţiei a VI-a au fost:

  Premiul pentru cea mai bună actriţă – ANDREEA GRĂMOŞTEANU.

  Premiul pentru cel mai bun actor – CĂTĂLIN BABLIUC / MATEI CHIOARIU.

  Premiul Special al Juriului pentru spectacol – MĂ MUT LA TATA şi UN BĂRBAT ŞI MAI MULTE FEMEI.

  Premiul Undercloud – CINĂ CU PRIETENI.

  Premiul pentru cel mai bun spectacol – 7 DINTR-O LOVITURĂ / ZIC ZAC.

  La anul Undercloud devine festival internaţional. Iar dacă trăiţi şi respiraşi teatru nu rataţi şansa de-a deveni voluntar, pentru  o experienţă minunata, unică în viaţa voastră!

  Mulţumesc Chris Simion, Carla Teaha, Adrian, Silvia, Ioana, Irina, Diana. Şi colegilor voluntari: Cătălina, Mihaela, Lavinia, Alexandra, Maria mică, Maria Stan, Criss, Silvia, Radu, Costi şi fetele de la bilete: Oana şi Loredana.

  Pe anul viitor!

  1240605_10200410257568093_492972567_n

  Redactor: Nicoleta Barbu

  Foto: Nicoleta Barbu, Silvia Dumitrache