Artistul și designerul Florin Dobre, și-a prezentat noua colecție S/S 2018 ready-to-wear denumită , Le ciel est bleu’ România fiind pentru prima oară cu o echipă integrală( fotograf, hair-stilisti, make-up artisti, modele) pe site-urile marilor publicații VOGUE si GQ, ediția britanică!

Colecția este inspirată din natură: din privitul păsărilor și ritualul munților, din freamătul izvoarelor și gingășia florilor. Natura ne învață zilnic lucruri noi și frumoase, încercând să se adapteze greșelilor omului. Datoria omului? Să deschidă ochii mai larg pentru a înțelege mesajele naturii!

Colecția ne îndeamnă la natural, la omul simplu, liber, puternic și demn. Prin această colecție ni se revelează starea omului înveșnicit, înțelept, purtător de lumină, în armonie și conlucrare cu natura.

Un astfel de om, ca purtător de imagini imprimate și stocate în rațiune, transpune prin jocul de croi, culori și lumini imprimate pe țesături, bagajul informațional acumulat de-a lungul experienței lui de viețuire.

Construcția tiparelor este una clasică, iar materialele folosite, atent alese, diferă în funcție de starea interioară a purtătorului. Privitorul cerului va căuta mereu materialele cele mai naturale, mai delicate, mai pure, stăpânit fiind de dorința de a-și proteja propriul corp și de a rezona cu natura, cu cerul.

Personajele emancipate, adaptate mediului modern se manifestă prin exprimarea stării interioare pe țesături cu printuri extravagante, care atrag toată atenția asupra lor. Privitorului îi este sugerată ideea de om-fotografie, om-icoană vie, purtătoare de protecție divină prin imaginea purtătorului, imagine care transpune starea interioară prin materiale, jocuri de lumini și de culori, fiecare având inserate un anumit sens pe care privitorul este chemat să-l (re)descopere.

Link-urile către fotografii sunt urmatoarele:

http://www.vogue.co.uk/shows/spring-summer-2018-menswear/florin-dobre
http://www.gq-magazine.co.uk/shows/springsummer-2018-menswear/florin-dobre

19184390_10154661679687338_431774587_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here