Vlad Dascălu

Vlad Dascălu, un român emigrat în Spania în vârstă de 22 ani, a câştigat primul titlu mondial din istoria ciclismului românesc. Acesta a obținut medalia de aur la competiția de ciclism Mountain Bike XCO, categoria Under23.

Totodată, tânărul şi-a asigurat participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo în anul 2020. Acest lucru s-a întamplat după ce Vlad Dascălu s-a impus la cursa din Canada, la Mont-Saint-Anne, şi a câştigat conducând de la început până la final. După 1:19.50, a învins 60 de concurenți, fiind urmat în clasamentul final de elvețienii Filippo Colombo și Vital Albin, potrivit lead.ro.

„Nu-mi vine să cred, e un sentiment incredibil […] Am visat la asta, dar cursa este imprevizibilă, nu poți fi niciodată sigur de victorie. Sunt foarte fericit; nu pot descrie senzația pe care o am acum” a declarat Vlad Dascălu conform Prosport.ro.

Vlad DascăluViitoarea participare la Jocurile Olimpice din 2020 la mountain bike va fi a doua din istoria României. Prima participare a fost cea a lui Ovidiu Tudor Oprea în 2004, când a obținut locul 37.

Despre tânărul campion Vlad Dascălu

Acum 22 de ani Vlad Dascălu s-a născut în Fălticeni. La vârsta de 9 ani, tânărul împreună cu familia sa au emigrat în Spania. El a fost întotdeauna pasionat de sport, iar primul contact pe care l-a avut cu acesta a fost fotbalul. Cu toate că jocul cu mingea nu l-a atras suficient de mult încât să-şi formeze o carieră în acea direcție, a ales să o facă din ciclism.

La îndemnul unui prieten de-ai săi, Vlad a început să practice ciclismul. Mai apoi şi-a făcut o pasiune pentru acest sport. La vârsta de 15 ani a trecut la mountain bike. La scurt timp au început să apară rezultate foarte bune. La numai 19 ani a devenit vicecampion al Spaniei, categoria Under23. A avut clasări uimitoare în Cupa Mondială MTB-XCO, la Australia, în 2017, ocupând locul 29 la categoria Under23.

Acum campionul Vlad Dascălu a ajuns la performanța de a câştiga 4 etape din 6 la Cupa Modială de anul acesta. Acesta face parte din echipa spaniolă Brujula Bike Racing Team. Competițiile câştigate au avut loc în Andorra, Cehia, Franța și Italia.