duminică, ianuarie 23, 2022
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleTineri de succesInterviu cu Vlad Bălan, protagonist în thrillerul Valea Mută pe HBO

Interviu cu Vlad Bălan, protagonist în thrillerul Valea Mută pe HBO

Interviu cu Vlad Bălan, protagonist în thrillerul Valea Mută pe HBO

Vlad Bălan, protagonist în thrillerul Valea Mută pe HBO a povestit pentru IQool despre viața de actor, atât pe scenă cât și în afara ei, dar și despre cum este să obții un rol într-o producție TV din România și cum a început colaborarea cu HBO pentu miniseria „Valea Mută”.

Dacă v-am stârnit curiozitatea, vă invit să citiți interviul care urmează.

1. Când a început pasiunea ta pentru actorie?

Nu știu exact. Acum gândindu-mă retrospectiv parcă mereu am avut o oarecare înclinație. Când eram mic, după ce terminam de văzut un film continuam povestea în capul meu și jucam singur toate personajele. Petreceam ore făcând asta. În clasa a VIII-a am mers la un festival de teatru pentru liceeni cu trupa Brainstorming să dau o replică într-un spectacol. Am vrut să plec o săptămână departe de părinți. Și cred că m-au atras foarte mult oamenii care făceau asta. Părea că ei văd ceva ce eu nu văd. M-am raportat multă vreme la actorie ca la un câmp magic.

2. Cât de dificil este să obții un rol într-o producție TV în România?

Păi nu știu cum este pentru restul. Știu actori foarte buni care nu au făcut niciodată film sau televiziune. Faptul că mie mi s-au întâmplat lucruri foarte devreme nu înseamnă că e ușor. În general, dai probe și pe majoritatea nu le iei și la un moment dat, iei. Cam asta e schema.

Vlad Balan Ofelia Nastase Valea Muta

3. Cum ai ajuns să colaborezi cu HBO?

Am dat casting mai multe luni și la un moment dat m-au sunat de la agenția de casting să mă anunțe că am luat. Dar am fost multe săptămâni în probe. Mă chemau o dată, de două ori pe săptămână.

4. Ce ți se pare interesant la Horia, personajul pe care îl joci în Valea Mută?

E foarte greu să rezumi în câteva cuvinte. Mi se pare foarte frumoasă lupta între principiile cu care a fost educat și ceea ce simte. Mi se pare că e la limita unui personaj negativ și ar fi ușor de condamnat pentru anumite lucruri. Dar povestea îți arată și motivele pentru care o face. E un fel de dualitate.

Valea Muta Vlad Bălan

5. Cât de greu este să intri în pielea unui personaj care are alte crezuri, cu mult diferite, comparativ cu ale tale? Ce a trebuit să faci ca să poți fi credibil în rolul de homosexual în acestă miniserie?

Ceea ce mi se pare frumos la actorie este că te învață să fii empatic. Cred că o dată ce înțelegi motivele pentru care omul respectiv face ceea ce face totul ajunge într-o zonă gri. Nu cred într-o dreptate absolută. Și cam asta s-a întâmplat și cu Horia. Nu am luat orientarea sexuală decât ca pe o componentă a rolului. Eu cred în toate formele de dragoste și cred că dacă am încerca să nu mai punem verdicte așa ușor, am ieși cu toții mult mai câștigați.

6. Spune-ne care este cel mai încurajator comentariu primit de la spectatori pe rețelele sociale? Dar cel mai puțin plăcut?

Nu am avut comentarii descurajatoare sau cel puțin nu au ajuns la mine. Mi s-a întâmplat să îmi scrie mulți oameni că li se pare curajos că vorbim despre niște subiecte tabu în România și m-a bucurat că munca noastră a ajuns la ei.

7. În ce tip de film/serial te-ai vedea jucând pe viitor? Ce actori ai dori să ai ca parteneri?

Încerc să nu îmi fac așteptări. Atât timp cât este vorba despre o poveste și un rol care mă interesează, o să consider că e un privilegiu că mă aflu acolo. La fel și cu actorii. Până acum nu m-am lovit de prea multe experiențe neplăcute. Am învățat mereu ceva de la partenerii pe care i-am avut. Îmi doresc doar să fac cât mai multe proiecte variate și să mă întâlnesc cu cât mai mulți oameni mișto.

8. Care este actorul tău preferat din România? Dar din afară?

Nu cred că am unul singur. Enumăr câțiva: Constantin Cojocaru, Șerban Pavlu, Andi Vasluianu, Șerban Gomoi, Ionuț Vișan. Sunt foarte mulți actori buni în România.

Și din afară: Cristoph Waltz, Matts Mikkelsen, Christian Bale, Leonardo Dicaprio, Gael Garcia Bernal. Ăștia sunt așa, doar câteva nume care îmi vin în cap.

9. Ce te inspiră sau te motivează în cariera ta de actor? Dă-le un sfat de încurajare tinerilor începători.

În general când sunt obosit sau mă enervează ceva mi se pare că nu mai are rost. Și cred că e foarte okay să ai senzația asta uneori. La urma urmei, eu pot trăi și fără actorie. E normal ca uneori să nu îți placă așa cum îți plăcea la început. În general, cred că e bine să nu te judeci. Să accepți că atât poți în ziua aceea. Și să îți amintești că, într-un fel, ai șansa să faci meseria pe care vrei să o faci. Și asta cred că e ceva rar. Mulți oameni au doar norocul să facă ceva ce nu îi deranjează.

10. În afară de o cariera în actorie, ce alte lucruri te pasionează? Ce îți place să faci în timpul liber?

Am mai nou un grup de prieteni cu care mergem în diverse locuri și mâncăm și scriem pe un blog. Se numește Clubul Burgheziei. Citesc, mă uit la filme și seriale, ies în oraș, merg la teatru, chestii obișnuite.

11. Transmite-ne un mesaj publicației noastre, IQool.

Mersi pentru interviu și mult succes în continuare. 🙂

Sursă foto: hbo.ro, paginademedia.ro,  Pagina de Facebook Valea Mută, nebuloasa.info

Primul episod din Valea Mută este disponibil gratuit online pe HBO GO.

valea muta hbo si hbo go

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular