luni, mai 23, 2022
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleViziere gratuite pentru mii de medici, produse în România de comunitatea de...

Viziere gratuite pentru mii de medici, produse în România de comunitatea de makeri

Coronavirusul reprezintă o provocare mondială în continuă creștere reprezentând un risc pentru populație dar și pentru cadrele medicale și tot personalul implicat în combaterea acestui virus SARS-CoV-2.

Datorită ritmului alert, stocurile vizierelor din comerț au fost epuizate. Până în acest momentam primit peste 3.000 de cereri pentru producerea a peste 20.000 viziere de la  cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi care se află în prima linie de acțiune iar cifrele cresc gradual.

Astfel, am prototipat o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare
este foarte mică și din materiale care sunt mai ușor de procurat. Știm că produsul există și nu ne dorim să il reinventăm, ci să adresăm o nevoie.

Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită și disponibilă în măsura posibilităților de producție.

viziere
viziere

“Urmăream un grup internațional de makeri care începuseră să caute soluții tehnice pentru
stopa răspândirea virusului. De acolo am reținut că va fi o nevoie de ventilatoare pentru respirat, am cerut feedback-ul unui doctor de la noi care mi-a zis că sunt mai complicat de făcut astea, în schimb mi-a trimis o poză cu echipamentul lor complet. De acolo, am extras viziera, despre care mi-am dat seama că poate fi produsă în fablab-urile și makerspace-urile de la noi”Mihai Toma, inițiatorul ideii.

Dorim să facem următorul pas: să trimitem viziere acolo unde este nevoie de ele, concret să le donăm în măsura în care obținem sponsorizări. Pentru asta rugăm cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi sau oricine are nevoie în activitatea sa de viziere dar și persoanele care doresc să ne susțină în acest demers, să completeze formularul de pe site.

Mai mult, în acest demers avem mare mare nevoie de voluntari, coordonatori, sponsorizări în bani și materiale precum și de centre CNC regionale.

“În afară de resursele umane necesare pentru a confecționa cât mai multe viziere, materialele de care avem nevoie cel mai urgent în acest moment sunt: plăci PETG 0.5 mm, buretele EVA 20mm grosime, bandă scai tip Velcro 20mm lățime, scoci dublu adeziv 20mm, capse pentru capsator de birou și cutii de transport 300(L)x220(l)(sau mai mult) x230(h)mm. Contăm pe voluntari serioși și dedicați, momentan din București, care să ne ajute la realizarea lor pentru ca momentan le asamblăm manual” Ionuț Moldovanu, Coordonatorul procesului de producție.

Recomandăm dezinfectarea vizierelor de către utilizatorul acesteia, la primire și după fiecare folosire. Viziera este o masură de protecție suplimentară fată de cele existente pe piață și nu deține în acest moment omologări. Facem un apel către toți cei care vor să ne ajute, să ne contacteze prin intermediul site-ului.
viziere
viziere

„Ca studenți la medicină, este datoria noastră să fim parte şi să susținem inițiativele care pot spijini eforturile naționale împotriva COVID-19. Vizierele PET sunt cel mai bun exemplu de de mobilizare de tineret pentru o soluție rapidă şi concretă de protecție a pacienților şi personalului medical. Încurajăm societatea civilă să susțină aceasta inițiativă non-profit şi voluntarii SSMB vor lucra alături de echipa de producție pentru a asigură că un număr cât mai mare de profesionişti beneficiază de viziere”Rareș Baloi, Președinte SSMB

Echipa de proiect este formată în principal de makeri și antreprenori iar proiectul va fi disponibil aici: http://viziere.ro / https://www.facebook.com/viziere.ro.
Poți dona bani aici:
Asociatia Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti
Cod Fiscal: 18797296
Cont IBAN: RO04BTRLRONCRT0254704901
Deschis la Banca Transilvania, Divizia pentru Medici Bucuresti
Descriere tranzactie: Stare de urgenta/Viziere PET
Donatie minima recomandata: 10 RON
RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular