Vin sărbătorile! Cum să împachetăm altfel cadourile anul acesta?

0
143
Cadourile
Sursă foto: Pinterest

Mai sunt câteva zile până la Crăciun

Anul acesta vă ajutăm cu câteva idei drăguțe, ca să dăruiți celor dragi cele mai speciale cadouri de sărbători. Vrei să ai o fundă perfectă, un stil vintage sau nu știi cum să împachetezi o cămașă? Timpul este limitat în această perioadă, cu toții încercăm să ne împărțim în mii de locuri. Pe lângă prepararea cozonacilor, împodobitul bradului, avem de împachetat și o grămadă de daruri. În acest weekend echipa IQool a căutat pentru voi modele și a realizat un top cu cadourile cele mai de efect.

Sursă foto: Pinterest

Am găsit chiar o scurtă istorie a hârtiei de ambalat cadourile:

După câte s-ar părea, primele mostre de hârtie de ambalat înscrise în istorie sunt fragmente de așa numita bojagimaterial decorativ obținut din asamblarea mai multor bucăți de hârtie și mătase. Erau folosite de coreeni în perioada Celor Trei Regate, adică în primul secol de dinainte de Hristos. Japonezii, de altfel, au început să împacheteze darurile în furoshiki, material refolosibil de această dată, din care s-au conservat mostre aparținând perioadei Edo.

În ceea ce privește Occidentul, e binecunoscută plăcerea nobililor victorieni de a-și ambala cadourile în compoziții luxoase de hârtie extravagantă, decorată cu panglici și dantele. În secolul XX, împachetarea cadourilor, dar și a produselor cumpărate, în general, a devenit o practică foarte răspândită. În Statele Unite însă, folosirea hârtiei speciale pentru cadouri   s-ar fi răspândit în urma unei întâmplări: în 1917, patronii unui magazin de papetărie din Kansas City. Ei au avut vânzări așa de mari, încât au rămas fără hârtie simplă de ambalat. Atunci, aflați în criză, au dat peste câteva suluri de ”hârtie franțuzească specială”, pe care au început s-o vândă ca ambalaj special. Hârtia s-a vândut aproape instantaneu! De atunci magazinul a vândut chiar propriile coli, cu modele speciale imprimate.

Sursă foto: Pinterest
Sursă foto: Pinterest
Sursă foto: Pinterest
Sursă foto: Pinterest

https://youtu.be/RVtK0-UzTUE