Mulți încă mai suspinăm după vara trecută. Cea mai bună metodă de a ne vindeca de nostalgie e să plecăm într-o nouă călătorie. Locul perfect pentru sărbătorile de iarnă ca în povești este Viena. Un city-break înaintea sărbătorilor trebuie să fie un punct bifat de pe lista de dorințe a tuturor.

Unele orașe chiar pot fi frumoase și în anotimpul friguros. Un exemplu este capitala Austriei. Primăria, Parlamentul, Grădina Publică, Domul Stephan toate sunt îmbrăcate în straie de sărbătoare. Dacă nu știi unde să cauți spiritul de sărbătoare, aici e locul potrivit: sute de Moși, beculețe și decorațiuni, târgurile de Crăciun presărate în tot orașul, vinul fiert și turta dulce.

Photo.20071122002.0086

Faimoasele târguri, surse de cadouri și suveniruri, în care te poți rătăci ușor printre amalgamul de jucării sau decorațiuni, sunt elementele principale ce creează o vacanță ca de poveste, plină de farmec. Mai mult decât un târg de Crăciun, e un târg de poveste. Principala Piață de Crăciun, numită Christkindlmarkt, cu peste 150 de căsuțe, un brad uriaș împodobit și pomi ornați cu diverse decorațiuni, se întinde pe aleile din fața primăriei. La intrare te vor întâmpina vin fiert, căpșuni în ciocolată, punch, cartofi și castane pe butoi.

article-2207396-14D8F1F2000005DC-865_634x395-11

Deși aglomerată, Viena este frumoasă. Dincolo de goana de colo colo după obiectivele istorice, poți încerca pur și simplu să te bucuri de spiritul Crăciunului resimțit în întreg orașul.

Centrul este luminat feeric, împreună cu vitrine și străduțe, care te fac să te rupi de realitate. O ninsoare liniștită, un punch fierbinte și zâmbetul copiilor transformă totul în magie. Oricât de banal sau de neinteresant ți s-ar părea orașul în sine, de sărbători nu are cum să nu îți placă și nu ai cum să te plictisești de el. Dacă vrei să vezi Viena pentru prima oară, fă-o în perioada sărbătorilor.

wallpaper-christmas-in-vienna

 Fröhliche Weihnacht!

sursa foto: blog.perfect-tour.com, tactic.at