sâmbătă, mai 25, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleVictorie pentru studenți: acces gratuit la bibliotecile central universitare

Victorie pentru studenți: acces gratuit la bibliotecile central universitare

Deputatul USR PLUS, Filip Havarneanu, aflat în Comisia pentru învățământ, a depus o inițiativă legislativă care prevede eliminarea taxelor plătite de studenți pentru a avea acces în mod gratuit la BCU.

Acest proiect legislativ modifică articolul 202 din Legea Educației Naționale astfel încât și accesul la bibliotecile universitare și central universitare să facă parte din gama serviciilor gratuite din învățământul superior de stat, îmbunătățind considerabil situația studenților din România.

În prezent, 4 mari universități de stat din România, și anume Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea din București, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara, nu au o bibliotecă proprie, iar studenți trebuie să plătească anumite taxe pentru a avea acces la serviciile oferite de bibliotecile central-universitare (BCU).

Propunerea legislativă susținută de mai mulți parlamentari USR a fost aprobată cu unanimitate de voturi, astfel că toți studenții vor putea beneficia în mod egal de acces gratuit la bibliotecile universitare și bibliotecile central-universitare.

Mai multe detalii poți găsi aici: Lege USR: Studenții vor avea acces gratuit la toate bibliotecile universitare

Îți recomand și: Uniunea Europeană desemnează anul 2022 drept Anul European de Tineret.

Ileana L. Alexandra
Ileana L. Alexandrahttps://iqool.ro
Studentă în cadrul Facultății de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai.
RELATED ARTICLES

Most Popular