Viața unui designer textil

0
109

Otilia Adam a studiat la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Este designer textil și fondatoarea Adam’s Studio. Produsele de bază sunt papionete lucrate manual, produse din textile precum genți, accesorii. Design-ul produselor a fost conceput pentru a fi cât mai practic. Acesta se poate accesoriza fără probleme și este ușor de integrat în orice ținută. Indiferent că este una casual sau de gală. Broderiile aplicate sunt cu motive tradiționale românești.

 

Papioanele sunt primele produse pe care a început să le vândă. Acest accesoriu poate fi confecționat din bumbac, mătase, catifea, stofă sau dantelă. De asemenea, poate fi purtat și de femei. Din dorința de a-și împărtăși munca, Otilia a colindat localurile din Cluj alături de o cutie în care se aflau obiectele confecționate.

Peste 30 de evenimente și colaborări la activ

În 2018, Otilia Adam  împreună cu echipa IratioN Fest au creat un eveniment cu mai multe tematici muzicale, printre care reggae și dub. Anul acesta s-au numit IratioN Fest-Roots Park deoarece a avut loc  în Parcul Etnografic Romulus Vuia. Evenimentul are scopul de a susține arta locală și nu numai, de a promova cât mai mult cultura și educația. Otilia îndeamnă oamenii să participe, spunând: „Proiectul își propune și alte ediții, iar pentru cei care sunt interesați de a crea ceva frumos pentru oraș, sunt bineveniți și primiți cu brațele deschise.”

În doi ani a făcut peste 30 de evenimente, colaborări, târguri, ateliere și a apărut în presa locală. Fiecare eveniment a fost o provocare dar și o plăcere pentru Otilia. În toți acești ani a căpătat experiență și a reușit să își contureze un stil personal.

Otilia Adam

Își dorește ca oamenii să își pună în practică pasiunile, să creeze și să se descopere pe ei înșiși. Și-a creat o comunitate de artiști pe care ea o numește familie. Iubește și pictura. Pictează cu patos și încearcă să își lase amprenta prin aceasta. Otilia se implică trup și suflet în munca ei, de aceea produsele ”prind” viață, culoare și suflet.

 

 

The True sign of intelligence is not knowledge but imaginatIon.

Îl are pe Albert Einstein ca model

Modelul ei în viață este Albert Einstein deoarece „pe lângă faptul că a fost un geniu și care a contribuit întregii omeniri, el a fost un ” suflet de artist neînțeles”, care a trăit după propria imaginație.” Artiștii care o inspiră sunt Rembrandt, Leonardo Da Vinci, Picasso, Van Gogh, iar dintre cei contemporani: Mark Bradford, Jean-Michael Basquiat și Mark Grotjahn.n

În prezent Otilia Adam se pregătește pentru o expoziție personală, pictează zilnic, iar în timpul liber împreună cu prietenii ei muncesc la diferite proiecte care țin de artă, caritate, și au ca scop contribuția față de comunitate.