VIAȚA PE 6 PICIOARE

  0
  122

  Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici la primul modul al Școlii de Vară de la Antipa, intitulat „Viața pe 6 picioare”, care se desfășoară în perioada 04 – 08 iulie 2016 în Sala Atelier a Muzeului, între orele 10:15 și 12:30.

  Ştiaţi că majoritatea plantelor sunt polenizate de albine? Fără aceste insecte, multe dintre fructele şi legumele pe care le consumăm cu atâta plăcere, nu ar mai exista. Insectele formează grupul de animale cel mai divers şi cel mai numeros de pe Pământ, cu aproape 1 milion de specii descrise. Aceste creaturi reprezintă peste trei sferturi din totalul speciilor de animale cunoscute până în prezent şi reuşesc să populeze cu succes toate mediile de viaţă (terestru, acvatic, aerian). Importanţa lor pentru natură şi pentru om este covârşitoare – dacă insectele ar dispărea, întreaga lume vie ar avea de suferit!

  În cadrul modulului dedicat studiului insectelor, cursanții vor participa la activităţi teoretice şi practice având ca subiect cunoaşterea, prepararea, vizualizarea la microscop şi conservarea diferitelor clase de insecte. Pe parcursul acestui modul, copiii vor avea ocazia să înveţe caracteristicile celor mai importante ordine din clasa Insecta, vor afla despre dovezi de dexteritate, de organizare, modalităţi de construire a cuibului, de procurare a hranei.

  De asemenea, copiii vor înţelege cum se face o colecție științifică, care este rolul unei colecții entomologice şi vor participa la o deplasare pe teren, unde vor putea să aplice noțiunile teoretice învățate. Universul uimitor al insectelor ne oferă o diversitate impresionantă de culori, forme, mărimi, comportamente şi obiceiuri care pot inspira redactarea unor adevărate poveşti. Modulul „Viața pe 6 picioare” va descifra unele dintre cele mai fascinante mistere și va lămuri curiozități izvorâte din lumea acestor viețuitoare. Vă aşteptăm la modulul dedicat Insectelor susținut de muzeograful Alexandra Florina Popa, să descoperim împreună cum e „Viaţa pe 6 picioare”!

  Cursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani iar taxa de participare la acest modul este de 150 lei/persoană sau 250 lei/2 frați.

  Înscrierea participanților se poate face pe adresa de e-mail: info@antipa.ro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.