Viața mea de breaking news by incubator107

0
263

UntitledCe ?

Șoc! Valentin s-a întâlnit după zece ani cu diriginta din generală!

Senzațional! Marian i-a oferit flori mamei sale! Și nu era 8 martie!

Percheziții în telefonul soțului! Camelia are o bănuială!

Exclusiv! Cristina și-a luat liber de la serviciu și și-a dus copilul la Pinguinii din Madagascar!

Surpriză! Ionel și-a surprins nevasta… cu amantul!

 

Cum ar suna viața ta pe o primă pagină de ziar sau la știrile TV? Care sunt vârfurile unei zile? Cum extragi cu rigoare jurnalistică cele mai bune momente ale vieții tale? Până acum, celor mai mulți dintre noi nu ni se pare că zilele noastre ar pâlpâi dintr-un Breaking News în altul și nici nu am primi mai mult de zece Like-uri pe FB. Și totuși să dai valoarea de „best scoop” celor mai drăguțe, emoționante, haioase momente este necesară și nu doar pentru rating din partea familiei și prietenilor, ci măcar pentru creșterea stării de bine.

Viața mea de breaking news este un atelier care pune rămășag că poate scoate știrea din cea mai fadă zi și din cea mai nesinusoidală existență. Hotărâm împreună cât de tabloide sau quality ne facem viețile, dacă tragem spre Kanal D sau spre TVR.

 

Este un atelier de dezvoltare personală, în care pe lângă selecția riguroasă a celor mai frumoase momente, fix ca la o ședință de redacție, trasăm și primii pași spre crearea unui telespectator/amator de presă scrisă responsabil și profesionist, care să știe ce să aleagă.

Cu cine?

 

Andreea Archip a fost pe rând premiantă în clasele primare cu gânduri de a deveni microbiolog, olimpică la română, studentă la Jurnalism, ca apoi să ajungă grafomană de povești frumoase la Opinia Studențească, Suplimentul de Cultură, Evenimentul Zilei, Adevărul.

Înainte ca presa scrisă pe print să se ducă pe copcă, Andreea s-a visat pe sticlă. Se întâmpla acum trei ani, când a devenit reporter de știri la Televiziunea Română, unul dintre cele mai sănătoase locuri unde să crești ca jurnalist.

A scris și a realizat reportaje pe social, cultural, educație, sănătate, olecuță de monden (varianta serioasă) și a făcut campanii TV pe anumite cauze. A luat și premii (Tânărul Jurnalist al Anului, Cel mai bun jurnalist pe sănătate), dar ceea ce merită înrămat este de fapt experiența trăită, oamenii pe care i-a cunoscut și de la care a învățat.

Cu ce?

Veniți cu televizorul la voi și cu colecția de ziare România Liberă. Am glumit! Veniți cu voi înșivă sau cu prietenii, cu zile triste și vesele, cu întâmplări nebunești sau șterse, cu orice poate fi făcut știre. Cu o încercare de știre pe hârtie sau cu una în cap. Veniți cu voie bună, veselie, glume, tristețe, nervi sau stres. Orice poate deveni material de breaking news!

Când?

Miercuri@incubator107, 11 Martie de la 19:00 la 21:00
Miercuri@incubator107, 18 Martie de la 19:00 la 21:00
Miercuri@incubator107, 25 Martie de la 19:00 la 21:00
Miercuri@incubator107, 01 Aprilie de la 19:00 la 21:00

Unde?

Atelierul se ţine în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu ştii deja, află cum să ajungi:http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?

Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici: http://bucuresti.incubator107.com/workshops/1183, înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru fiecare întâlnire și 20 lei pentru studenți și liceeni.

Dacă nu vă puteți permite, nu stați departe, ne puteți ajuta în alte feluri: să promovăm în companii Programul de descoperire a pasiunilor, să închiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, să atragem sponsorizări sau să umplem pur și simplu mansarda de bucurie – http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.