Viața la cămin: 5 lucruri pe care le descoperi singur în primul an

0
8441

Gata cu vacanța, gata cu distracția, gata cu trezitul la ora 12! A venit septembrie. În mai puțin de o lună revenim la vechile obiceiuri. Restanțe, cereri peste cereri, bagaje și.. din nou, viața la cămin! Începe facultatea, iar noi, studenții, ne întoarcem la cea de-a doua căsuță. Ne întoarcem noi, bătrânii, cei care știm deja cum stă treaba pe la cămin. Dar voi, bobocei? Voi știți ce vă așteaptă?

Viața la cămin nu e nici ușoară, nici grea. Nu e vreun penitenciar, dar nici vreun colț de rai. Oricum, să stai la cămin e o adevărată aventură, iar cele mai multe amintiri de acolo le vei avea. Dacă ești o fire care se acomodează rapid la noile condiții, totul o să fie în regulă. Până atunci, fă un efort și acomodează-te cu aceste cinci realități studențești. Sfat: așteaptă-te la ce e mai rău și o să-ți fie mai bine!

  1. Gândăceii pot fi niște animale de companie foarte drăguțe

Nu există viață la cămin fără gândaci! Dacă cineva susține contrariul ori minte, ori locul unde a stat e orice altceva dar nu cămin. Gândacii sunt, ca să le spunem așa, un simbol al căminelor studențești. Ar trebui să se instaleze câte un steag cu un gândac la intrarea în fiecare cămin.. Serios, aceste ființe se vor comporta ca pisicuța ta de acasă. Dimineața te vei trezi cu ei mișunând pe plapumă, la prânz vor încerca să guste din ce ai în frigider, iar pe seară te vor însoți la baie. Cu mult noroc, s-ar putea să îți miroasă și hainele. Stai liniștit! Partea bună e că, dacă acasă nu știai ce să faci ca să dispară cât mai repede, după primul an de cămin nu vei mai avea nicio problemă în a le da un pumn (experiență personală).

2. Vecinii de alături sunt niște oameni faini

Ultima felie de pâine pe care o aveai a mucegăit? Vrei să mai schimbi meniul zilnic de pateu pe pâine cu ceva mai delicios? Bate la ușa de vis-a-vis, sigur găsești. Cu ocazia asta, faci și puțin networking, te împrietenești, poate chiar îți întâlnești jumătatea! Dacă vreodată vine cineva la ușa ta și te roagă să îi dai ceva, dă-i. Viața la cămin e atât de imprevizibilă încât nu știi când vei fi tu cel care bate la ușă..

3. Viața la cămin e un fel de X Factor

Îți plac toate genurile muzicale? Perfect, le vei asculta pe toate (la orice oră..)! Fie că e sesiune, fie că nu, libertatea tot libertate e. Din stânga se va auzi rock, din dreapta manele, sus își încălzește cineva corzile vocale, iar podeaua se zguduie de la basul celor de jos. Așa e viața la cămin.. imprevizibilă! Mai ales când crapă pereții de la bas (Dani de la drept știe ce zic).. În plus, dacă stai în Regie, se adaugă și muzica din club.

4. Vei învăța repede ritmul alarmei de incendiu

Nu, nu e vreun incendiu, sunt doar puștii care învață să gătească omletă și cartofi prăjiți. Vei mânca atâtea chestii arse la cămin încât, atunci când vei ajunge acasă, o vei pune pe mama să îți facă somon la grătar pe pat de.. În fine. Sfat: dacă tot îți place așa de mult alarma de incendiu, dă-o măcar în afara programului de liniște (deși nu știu dacă există așa ceva la cămin).

5. La cămin devii expert în probleme de cuplu

Colegii sau colegele de cameră sunt într-o relație? Automat și tu ești în relația aia. De ce? Pentru că vei ști toate detaliile! Ba mai mult, vei auzi atâtea povești și vei învăța din atâtea greșeli încât vei deveni iubitul/iubita ideală. Glumesc.. De fapt, vei face vârf la grămadă.

Una peste alta, viața la cămin e de milioane.. de tipul „sărac, dar fericit”. E locul ideal unde te vei maturiza, unde vei lega prietenii, unde vei învăța ce înseamnă studenția. Nu e așa de rău pe cât pare. Uite aici niște cămine în București.

Sursa foto: vice.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.