Viața în Cluj, prima chirie și cum este să trăiești aici

0
341
Sursă foto: Viator.com

Când ești adolescent sau proaspăt absolvent de liceu visezi la viața frumoasă de facultate și cum va fi când te muți singur fără părinți, am să îți arăt totul din perspectiva mea. Aș spune că este frumos să stai singur, într-un oraș mare, cum este de față Cluj, dar duci și dorul părințiilor bineînțeles.

Îți poți găsi un job care să fie pe temă cu ce ai ales să faci la facultate, din primul an?

Sunt studentă la jurnalism și am decis să mă mut înainte de începerea facultății în Cluj-Napoca. Am decis asta pentru a avea și primul meu job, deși am vrut să lucrez într-o redacție și să mă axez pe ceea ce-mi place mie să fac, nu am putut. Nu spun că nu am găsit, fiindcă dacă vrei ceva, găsești. Eu am avut oportunitatea să lucrez în ceea ce îmi place, dar din păcate a fost un dezavantaj, anume salariul. Oamenii din redacția respectivă, m-au primit cu drag și au avut încredere în mine de la bun început, și tot ce pot spune este că apreciez șansa oferită și le mulțumesc pentru primirea călduroasă.

Cât de greu e să îți găsești chirie? Sunt scumpe?

Cluj este orașul smart, cum se mai spune, deci și tu ca om trebuie să fii smart să-ți găsești locul aici pentru a te simți ca și acasă. În ceea ce privește chiriile, poți găsi și plăcute pentru buzunarul tău dar și foarte scumpe, depinde și de zona pe care o dorești sau de câte persoane doriți să stați într-un apartament, cred că diferă de la om la om, deoarece fiecare își ia deciziile pentru viața lui cum dorește.

Cluj
Sursă foto: Viator.com

Când am căutat chirie pentru a mă muta aici, m-am uitat pe mai multe site-uri, cum ar fi Olx, Imoradar24, HomeZZ, Storia, etc. Am găsit și garsoniere și apartamente destul de drăguțe, care să nu aibă patul în bucătărie sau dușul în wc, deși unele după părerea mea sunt groaznice la preț pentru confortul oferit, în concluzie, îți trebuie doar răbdare pentru a găsi ceva pentru placul tău. Am avut o experiență frumoasă, deoarece așa cum arăta în poze chiria, așa arăta și în realitate, deci se reiese că nu am mai stat pe gânduri.

Este greu să îți găsești un job în Cluj?

Dacă vrei să muncești aici, nu e greu, cum am zis mai sus, trebuie să ai răbdare ca să îți găsești ceva și cel mai important este și să îți placă . Locuri de muncă sunt și oamenii caută personal, deci nu ar trebui să îți faci griji în ceea ce privește sursa de venit, doar că ar trebui să te axezi pe ceea ce ai nevoie, adică un job full-time sau part-time, deoarece dacă ești la facultate fizic aici ar trebui să te împarți și cu programul de la facultate .

Nu cred că Cluj este un oraș urât și nu am să cred asta niciodată, deoarece am ales acest oraș pentru a face facultatea aici din clasa a 10-a. Mi-a plăcut din prima, deși e multă aglomerație, dar bineînțeles, nu aveam alte așteptări fiind un oraș mare.

Sfatul meu pentru cei care vor să se mute în Cluj sau să facă facultatea aici este să nu dea înapoi, că nu au nimic de pierdut, doar de câștigat. Bineînțeles, le doresc să creadă în ei și în visele lor, deoarece doar așa vor putea ajunge unde își doresc. În viață vor fi obstacole și poate nu vei putea face ce îți dorești, dar important este să nu te lași bătut și să continui să muncești în umbră pentru dorințele tale.