Viata de vegetarian: intrebarile de care ne-am saturat

  0
  697

  De cele mai multe ori, iubirea față de animale se rezumă, în mod ironic, la viețuitoarele pufoase pe care le ținem în casă. O lege nescrisă și nedreaptă ne spune că unele vietăți sunt mai prejos decât celelalte, așa că e acceptabil să le măcelărim pentru a le transforma în ˶delicatese˝.

  go_home

  Odată ce te-ai hotărât să îți schimbi stilul de viață, trebuie să te pregătești (psihic) pentru tot felul de întrebări, care mai de care mai ciudate și lipsite de logică. Am adunat câteva de care mă izbesc de fiecare dată când îmi exprim convingerile.

  De ce ești vegetariană? Prima și veșnica întrebare. Pentru că orice animal, indiferent că e găină, pisică sau tarantulă, are dreptul la viață. Omul a ajuns într-un stadiu egoist, în care nu mai omoară din nevoia de a supraviețui, omoară din plăcere, pentru a-și delecta papilele gustative. Majoritatea ignoră ce se întâmplă în spatele pereților abatoarelor, pentru că imaginile sunt mult prea dureroase, iar cruzimea inumană. Este pur și simplu alegerea mea să renunț la ignoranță.

  Da’ pește mănânci? Una dintre întrebările lipsite de logică, având în vedere faptul că peștele e un animal, deci poate simți frica și durerea ca oricare altul de pe planetă. Există o denumire pentru așa-zișii vegetarieni care consumă pește: omnivori.

  fish is not vegetarian

  Nu ți-e dor să mănânci carne? Nu, deși poate fi destul de greu la început. La fel ca în cazul renunțatului la fumat, voința e cea care contează cel mai mult, dar și certitudinea că îți faci un bine. Cu timpul, organismul se obișnuiește și pofta dispare. Da, chiar și cea de McDonald’s!

  Nu ți-e frică pentru sănătatea ta? De unde îți iei proteinele? Astea sunt genul de întrebări pe care le primim de la oamenii care au cam sărit peste orele de biologie, deci nu au prins lecția cu proteinele vegetale.

  say-tofu

  Ultima întrebare pe care o menționez e și cea mai amuzantă, din punctul meu de vedere. Dacă te-ai afla pe o insulă pustie, unde nu ar exista nimic altceva de mâncat, în afară de carne, ai mânca-o? Mă hazardez să spun că nu, în ciuda șanselor ˶foarte ridicate˝ să se îndeplinească acest scenariu.

  Cât timp ești pregătit pentru priviri sceptice și un întreg arsenal de întrebări, înseamnă că ești gata să lupți pentru cauza ta. Viața de vegetarian nu e atât de complicată pe cât pare, dar nu ajunge să fim priviți pe gaura cheii pentru a putea fi înțeleși. Mă bucur să fiu printre cei care pot răspunde sincer la întrebarea: ˶Iubești animalele?˝ Da, pe toate.

  Sursă foto: madeinpain.wordpress.com, cuttincloth.wordpress.com, veg.ca