Veşnicia s-a născut la sat – Expoziţie fotografică de Andrei Pandele

0
567

„Veşnicia s-a născut la sat” scria Lucian Blaga în poezia sa, „Sufletul satului”, iar acum vorbele sale au ajuns să fie reprezentate vizual, prin intermediul unei expoziţii de fotografie a lui Andrei Pandele. Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 22 ianuarie 2015, ora 18, la Sala Foaier, la vernisaj, unde vor fi expuse 50 de fotografii, făcute pe film între anii 1971-2006. Marea majoritate nu au mai fost expuse niciodată.

Andrei Pandele este arhitect. În 40 ani a parcurs scala profesiunii până la Arhitect Șef-adjunct al Capitalei (1998-2001) și Director tehnic ANL (2001-2003). Pentru Andrei Pandele, fotografia a fost doar o pasiune şi o ocupaţie ocazională. A început ca fotograf de sport şi a lucrat pentru ziarele Sportul Popular şi Sportul Ilustrat.

Andrei Pandele este recunoscut pentru fotografii din București, de sport înainte de 1989 și cu viața gri sub comunism, după expoziția majoră la Muzeul Național de Artă Contemporană, în 2008 la et. 3-4 de la Teatrul Național București.

Fotografiile sale cu viața la țară sunt practic necunoscute. Are calități și defecte care l-au ajutat să obțină imagini impresionante: este atent, decis, interesat, chiar indiscret, rapid și relaxat, sensibil la atmosferă.
Și poate e norocos sau doar are ochii bine antrenați…
A încercat să obțină fotografii irepetabile, în condiții fără speranțe și câteodată a reușit.

Expoziția poate fi vizitată la Sala Foaier, până pe 15 februarie 2015, de marți până duminică, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.