Vanatorii de capete: un altfel de film despre supravietuire

  0
  289

  poster

  Vânătorii de capete, The Headhunters sau Hodejegerne în norvegiană, este un thriller regizat de Morten Tyldum care a avut premiera în august 2011. Este o adaptare cinematografică după cartea cu același nume scrisă de Jo Nesbø. În cele 100 de minute de acțiune și schimbări de situație deloc previzibile, filmul reușește să te țină tot timpul cu sufletul la gură.

  Roger Brown (Aksel Hennie) este un vânător de capete de succes la o companie de recrutări în Oslo. Aparent, el duce o viață perfectă: are o soție frumoasă pe nume Diana (Synnøve Macody Lund) , care deține o galerie de artă, trăiește într-o casă imensă și câștigă foarte bine. Acesta are totuși două secrete: fură opere de artă pentru a-și permite un asemenea trai, fiind ajutat de un complice și are, firește, o amantă.

  Lucrurile se complică în momentul în care, în timpul unui vernisaj, Diana îi face cunoștință lui Roger cu Clas Greve (Nikolaj Coster-Waldau), căruia îi propune să devină noul manager al firmei Pathfinder. Roger crede că va da lovitura vieții sale atunci când soția sa îi mărturisește că, în apartamentul moștenit de la bunica sa, Clas are un tablou extrem de valoros, un Rubens original, pe care reușește să îl fure. Acesta ar fi, la prima vedere, motivul pentru care Roger devine o țintă pentru Clas, viața lui Roger schimbându-se într-o fracțiune de secundă.

  „Numele meu este Roger Brown și am 1,68 înălțime”, așa se prezintă acesta la începutul filmului. Roger este conștient că trebuie să compenseze cumva acest defect și știe că trebuie să își asume niște riscuri pentru a obține ceea ce vrea cu adevărat, și anume banii. Din tipul carismatic și foarte sigur pe sine, acesta ajunge o marionetă a destinului, care îl aruncă în mizerie și disperare, astfel că se vede nevoit să lupte pentru propria viață.

  Pe lângă clasicele trădări, urmăriri, decăderi, filmul se remarcă mai ales prin faptul că este imprevizibil, că nu te aștepti la nimic, și totuși te aștepți la orice. Suspansul te ține în alertă, nu îți dai seama când trece timpul. Cele câteva scene pe care ți le-am dezvăluit sunt o mică parte din povestea plină de intrigi și răsturnări de situație, de care o să fii uimit cu siguranță.

  Cred că mesajul acestui film este unul despre lucrurile înjositoare, inimaginabile pe care ai fi în stare să le faci pentru a supraviețui, despre alegeri și despre consecințele lor.

  [youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=pd_vR3aKCxI[/youtube]

  Redactor: Raluca Sapariuc

  Sursă foto: cinemagia.ro