Vânătoarea după celebrul cufăr al milionarului Forrest Fenn a luat sfârșit

0
286
Forrest Fenn la 89 de ani
Forrest Fenn

Colecționarul de antichități Forrest Fenn, a declarat sâmbătă trecută, 6 iunie, că faimosul său cufăr, care valorează un milion de dolari, a fost găsit în Rocky Mountain. Vânătoarea de comori lungă de zece ani a luat sfârșit.

Fenn, în vârstă de 89 de ani, a declarat pentru Santa Fe New Mexica faptul că persoana care a găsit cufărul dorește să rămână anonimă. Singurele indicii care dezvăluie locația acestuia sunt postările online ale lui Fenn și o poezie de 24 de strofe care conține 9 indicii pentru localizarea cufărului.

Un adevărat Indiana Jones, Forrest Fenn

Harrison Ford în rolul Indiana Jones

Forrest Fenn a fost pilot în Forțele Aviatice ale Statelor Unite. L-a un moment dat, acesta s-a retras din Forțele Aviatice și a deschis Galeria Arrowsmith-Fenn, împreună cu partenerul său Rex Arrowsmith. A devenit ulterior Galeria Fenn, condusă de Forrest Fen și soția sa, Peggy.

Galeria este localizată în Santa Fe, New Mexico, acesta fiind și orașul în care Forrest Fenn locuiește în momentul actual. Expoziţia este formată din artefacte rare de tipul celor nativ-americane, picturi, sculpturi din bronz, dar și alte piese de artă. Se estimează că galeria câștigă până la 6 milioane de dolari pe an.

Toate aceste piese au fost adunate de Forrest Fenn de-a lungul anilor în care a fost pilot. De multe ori i-a fost acordat numele de Indiana Jones (caracter ficțional din filme, un om care strânge artefacte rare punându-se în situații limita) datorită numărului mare de artefacte deținute.

Cufărul ascuns în Rocky Mountain

Pagina cu poezia și cufărul de bronz
Pagina cu poezia și cufărul de bronz

Diagnosticat cu cancer la plămâni în 1988, boala fiind în fază terminală, Forrest Flenn s-a gândit serios la moștenirea pe care o va lasă în urmă. Cufărul a fost ascuns într-o zonă publică, locul în care Forrest Fenn plănuia să fie și locul său de veci.

Fenn a învins cancerul în anul 2010. În acel an și-a publicat autobibliografia ”The Thrill of the Chase: A Memoir”, care conține faimoasa poezie cu 24 de strofe.

Ceea ce face acestă comoară atât de valoroasă este conținutul cufărului: figurine antice, un inel spaniol din secolul al XIV-lea, monede de aur cu sigma unui vultur, bucăți de aur, o eprubetă cu praf de aur, două discuri de aur, rubine, safire și diamante, un colier vechi de 200 de ani, o autoblibliografie și brățara preferată a lui Forrest Fenn. S-a cerut ca brățară să fie înapoiată, speculându-se că ea reprezintă calea pentru a obține celelalte proprietăți de care dispune comoara.

Declarația lui Fenn despre găsirea cufarului

Forrest Fenn s-a declarat fericit deoarece cufărul său a fost descoperit, dar este și dezamăgit fiind că vânătoarea de comori a luat sfârșit.