A venit iar perioada aceea a anului în care cei aflați într-o relație caută cu disperare cadouri pentru partenerii lor. Iar cei singuri își plâng de milă sau strigă în stânga și-n dreapta cât de mult urăsc ei Valentine’s Day.

Ei bine, eu nu mă aflu în niciuna dintre aceste categorii. Sunt norocoasă. Sunt într-o frumoasă relație de aproape 3 ani, dar cu toate astea nu am sărbătorit niciodată Valentine’s Day. Poate e ceva în neregulă cu mine, dar nu am simțit niciodată că trebuie să tratez ziua de 14 februarie diferit. Nu știu despre alții, dar deși sunt îndrăgostită, fenomenul Valentine’s Day nu m-a prins. Iată mai jos câteva motive pentru care nu-mi place să sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților.

  1. Prețurile cresc foarte mult

Dacă în tot restul anului un trandafir costă undeva la 7-8 lei, brusc de Valentine’s Day prețul se dublează. Regula se aplică de asemenea și la alte potențiale cadouri precum inimioare și ursuleți de pluș, bomboane de ciocolată etc. Toți cresc prețurile în această perioadă și, deși suntem conștienți de această ”inflație artificială” (www.paulcbrunson.com), ne supunem fără să comentăm.

  1. Toată presiunea e pe bărbați

Nu am auzit niciodată un bărbat care vrea să primească ceva de Valentine’s Day. Din ceea ce am observat eu, femeile sunt cele care au așteptări foarte mari de la partenerii lor. ”Nu mi-ai luat nimic de Valentine’s Day? Asta înseamnă că nu mă iubești”. Poate pare exagerat, dar eu chiar am auzit o fată spunându-i asta iubitului ei. Trist, nu?

De când iubirea se măsoară în  valoarea cadourilor primite de Valentine’s Day?

Valentine's Day

 

  1. Social Media = declarații de iubire

Dacă intri pe facebook sau pe Instagram pe 14 februarie, șansele să vezi numai declarații siropoase și poze cu îndrăgostiți sunt foarte mari. Să nu mai vorbim despre clasicile fotografii cu darurile primite de la „iubi”. „Mulțumesc pentru cadou iubitul meu #blessed #spoiled” Vă sună cunoscut, nu-i așa? Poate sunt eu de modă veche, dar cred că iubirea trebuie simțită în doi. Nu pe facebook, disperată dupa like-uri.

 Valentine's Day

  1. Magazinele sunt invadate de inimioare

Nu știu de unde nebunia asta cu inimioare de pluș. Cadoul astă mi se pare atât de sec și de clișeic, încât nu pot să-mi dau seama de ce cineva ar vrea să-l primească. Adică, pe bune ce semnificație are pentru tine o inimioară de pluș pe care o mai primesc mii de alte fete?

Ok, poate e drăguț să-i oferi asta unei adoleșcente, dar am văzut și femei în toată firea care săreau în sus de bucurie pentru că au primit un pluș cretin. #notsoblessed

  1. E plin de cupluri peste tot

În mod ironic, anul trecut de Valentine’s Day și eu eram cu iubitul meu, pentru că în fiecare zi după ce ieșeam de la ore ne întâlneam într-un parc aflat în apropierea liceului. Ne așezam mereu pe aceași bancă pentru că parcul era de obicei relativ gol. Mai veneau doar bunicuțe cu nepoții lor din când în când. De Valentine’s Day însă, surpriză! Parcul era împânzit de cupluri.

Nu mai era nici o bancă liberă pe care să ne așezăm așa că am decis să mergem în mall să mâncăm ceva. Povestea s-a repetat și aici. Aproape fiecare masă era ocupată… și aproape pe fiecare zăcea câte un trandafir sau câte-o inimioară de pluș.

A doua zi am mers iar în parc. Gol, ca de obicei. Întrebarea mea e ce fac aceste cupluri? Ies în oraș doar o dată pe an sau se iubesc doar de Valentine’s Day?

  1. Este o sărbătoare comercială

Se pare că un sincer ”te iubesc” și o îmbrățișare nu mai sunt de ajuns în zilele noastre. Acum, nici măcar un trandafir nu-și mai face treaba așa cum și-o făcea odată. Nu. Acum e la modă să primești un buchet imens demn de cel puțin 150 de like-uri pe Instagram.

Valentine’s Day este un foarte bun fenomen al marketingului, nu al iubirii, din punctul meu de vedere. Marketing și puțină propagandă la mijloc. Dacă tot ce ți se spune este că Valentine’s Day este sărbătoarea  iubirii, n-ai de ales și ajungi să o crezi și tu până la urmă, nu-i așa?

Nu sunt eu expertă în a defini ce e comercial și ce nu e. Dar sunt expertă în a iubi. Și știu că asta nu înseamnă cadouri scumpe sau hashtaguri aruncate la întâmplare pe Facebook sau pe Instagram. Just saying.

Valentine's Day

  1. Dacă ești singur, ești privit cu milă

Am observat asta, din nou, mai ales în rândul fetelor, care ori se compătimeau unele pe altele ori își spuneau că ele sunt independente și că nu au nevoie de un băiat de Valentine’s Day. Din nou, cu riscul de a mă repeta,  întreb,  chiar e nevoie să dăm atâta importanță Zilei Îndrăgostiților?

Eu una, aș prefera să fiu singură decât să aștept cu sufletul la gură ca iubitul meu să-mi aducă o inimioară de pluș și un buchet de trandafiri de Valentine’s Day. Mai bine cumpără o pizza și vine acasă să ne uităm la un film pentru că hei, afară sunt prea multe cupluri de „îndrăgostiți”.

Cam astea sunt motivele pentru care mie una nu-mi place această sărbătoare.  

Voi ce credeți despre Valentine’s Day?

Surse foto: https://gochristfellowship.com, https://zululandobserver.co.za, https://unsplash.com, http://www.lifo.gr, http://myleftbreast.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here