Elementele esențiale pentru o vacanță reușită

0
208
vacanță reușită

Creme, papuci de plajă, prosoape, haine subțiri, dar și niște haine puțin mai groase, cine știe ce vreme vom nimeri. Să nu uităm de toate produsele cosmetice, pe lângă cremele amintite, o carte…și oare am uitat ceva?

sursa foto: pinterest.com

Primele gânduri pe care le ai când îți planifici o vacanță și ești pe punctul de a pleca de acasă. Vrei o vacanță reușită, nu? Fie că e la mare sau la munte, trebuie să te simți bine și să nu uiți nimic acasă. Sau bine, oricum vei uita ceva, poate nesemnificativ când pleci de acasă și, wow, dintr-o dată, super util în zilele de odihnă.

În sfârșit. Vrei ca totul să fie perfect. Să nu-ți lipsească nimic, te asiguri că faci liste peste liste pentru a te ști că totul merge conform planului. Însă, pentru o vacanță reușită, sunt câteva elemente care n-ar trebui să îți lipsească niciodată să ai într-adevăr un concediu odihnitor și plăcut. Nu sunt lucruri materiale, ci țin numai și numai de tine. Așa că, pentru a fi cu adevărat fericit, atunci când vrei o vacanță reușită, nu uita să pleci de acasă (sau, eventual, să le stăpânești pe parcurs) cu următoarele:

 

Răbdare. Cât de multă. Tot timpul dai de evenimente neplăcute, oricât de fericit ai fi într-o vacanță. Că nu găsești prosoape mov în cameră sau că nu îți place priveliștea de la geam. Răbdare. Totul de rezolvă dacă știi cum să le iei și dacă acționezi cu calm. Și dacă ești un om mai nervos, nu sună bine ecuația. Pentru că, trebuie să lași puțin de la tine în orice moment, cu toate că nu îți convine, pentru a fi într-o armonie plăcută.

Prieteni de nădejde, buni și alături de care știi că poți să-ți duci zilele în tihnă. Ce ar fi o vacanță fără o companie plăcută? Dacă alegi varianta vacanță de cuplu, atunci știi cu cine pleci la drum. Și dacă mergi pe ideea nopților pierdute într-o căbănuță în vârf de munte, nu ar fi tocmai plăcut, ca în toiul petrecerii, cineva să zică că vrea să doarmă liniștit, la 11 pm. Sau să te enervezi când vezi că nu-i convine ce mâncați la micul dejun. Bine, aici intervine primul element din seria vacanță reușită, anume răbdarea. Dar dacă ești puțin atent cu cine pleci la drum, ai putea să treci peste aceste incidente.

Chef de vizitat, descoperit și drumeții. Când te afli într-o vacanță la munte, inevitabil se va ivi ocazia pentru o drumeție. Poate pentru peisaj, aerul proaspăt nepoluat sau orice altceva vrei tu. Trebuie neapărat să descoperi locurile noi să îți faci un bagaj cu lucruri pe care nu le știai, destul de stufos. Iar dacă pleci într-o țară străină, ideea de descoperi locuri noi, fără a te ajuta de mijloace de transport, ci doar mergând pe jos, e mult mai interesantă. Așa că, e musai să ai puțin chef pentru așa ceva.

Dorința de imprevizibil. Adică să nu pleci de acasă cu anumite idei pe care vrei neapărat să le faci. Și să tragi de ele, doar pentru că asta ți-ai propus. Într-o vacanță reușită, imprevizibilul trebuie să ocupe un loc central, asta dacă vrei să trăiești din plin. Dacă ai răbdare, prieteni buni și mult chef la tine, nu e minunat să te izbești și de lucruri imprevizibile?