(Un)Well Adevărul din spatele medicinei alternative

0
167
(Un)Well

Conceput ca un documentar știintifico-medical (Un)Well surprinde latura fină dintre dorința disparată de vindecare a oamenilor și imperii de succes construite în baza acestei necesități.

De la manipulare, scheme piramidale și chiar un cult care să venereze ideea de sex terapeutic (tantric sex), nu este nimic ce nu poate fi realizat de un “leac misterios”, și viziunea cuiva de a “împărtăși comunității” secretul pentru a avea o viață fericită, cum poți scăpa de cancer și multe altele.

Compus din 6 episoade, (Un)Well prezintă elemente controversate din medicina alternativă care influențează un număr mare de oameni, poate chiar și din jurul tău.

Tratamente naturiste nebunești

Deși sunt foarte multe leacuri neconvenționale, unele care dăinuie de secole întregi, cele mai actuale și influente în rândul oamenilor din ziua de azi sunt: uleiurile esențiale, tantric sex, venin de albine, halucinogeni și lapte matern… Da!!! LAPTE MATERN. Unele dintre ele sunt mai neconvenționale decât te-ai gândit.

(Un)Well
Sursa foto: elite daily

În fiecare episod tratamentele miraculoase sunt prezentate ­­(veridic și exemplificat) de către promotorii lor, discipoli, și chiar persoane care susțin că s-au vindecat medical sau spiritual datorită „leacului minune”.

Situația este abordată și de psihologi, medici și jurnaliști fapt ce echilibrează logic și armonios fiecare episod.

(Un)Well

Informațiile date de medici și psihologi te fac să te gândești dacă tratamentul chiar are o logică, sau e doar efectul placebo. Iar declarațiile victimelor și  cercetările jurnaliștilor schițează cât de vastă este „mafia industriei de medicină alternativă”.

Cum se fac banii?

Uneori în spatele unei bune intenții se ascunde un interes vădit. Astfel, persoana care te-a invitat în casa ei pentru a-ți prezenta un ulei care te scapă de insomnii ajunge involuntar să te implice într-o schemă piramidală.

Astfel de business-uri de succes, care nu au la bază teste clinice, rapoarte medicale clare, sau orice tip de încurajare din partea medicinei clasice, ajung să își câștige adepții prin întruniri, convenții ce au un flow de festival și manipulare…multă manipulare.

(Un)Well

Persoanele care au inițiat astfel de mișcări se întâmplă să nu cunoască pe deplin etimologia practicii pe care o promovează, unii au diverse diplome la școli neacreditate, iar alții iau forma unui guru. Totuși prin șarmul lor ajung să exploateze latura emoțională a oamenilor. Aceștia continuă să aibă notorietate chiar și în secolul XX, deoarece livrează speranță când și unde trebuie la un preț/ cu un sacrificiu infim*asta doar la prima vedere.

Care e costul…

  • Poți deveni sclavul unei mentalități de turmă (ori ești cu ei până la capăt în aplicarea stilului de viață propus, ori vei fi criticat).
  • Uneori ajungi să cumperi speranțe deșarte, iar când realizezi asta mai adaugi un plus la durerea pe care plănuiai să o vindeci.
  • Utilizarea/practicarea anumitor tratamente generează unele riscuri medicale sau emoționale: abuz, alergii, traume
(Un)Well

Dacă toate aceste tratamente naturiste chiar își fac efectul sau suntem victimele promisiunilor false după cum se relatează în (Un)Well vom putea afla abia după câțiva ani. La cât de mult s-a extins industria medicinei alternative, se poate spune că  acesta este cel mai mare experiment pe oameni privind utilizarea medicinei alternative în tratarea diverselor afecțiuni.