UNTOLD. Bastille dezvăluie de ce trebuie să mergi la festival

0
186
© Collage by Claudiu Pop / Photos by Alive Coverage & UNTOLD

Lucrezi din greu, poate până târziu în noapte? Înveți cum puțini ar îndrăzni pentru a-ți îndeplini visurile? Te simți epuizat? Ei bine, înseamnă că ai nevoie de o pauză. Da, primul gând este să mergi într-o vacanță – probabil la munte sau la mare -, însă solistul faimoasei trupe Bastille te va convinge că participarea la un festival ca Untold este cel mai bun mod de a evada din realitatea de zi cu zi și, în același timp, de a îți încărca bateriile.

Dan Smith, care a performat pe scena Untold 2019 – strângând cele mai multe urale pe durata hiturilor „Pompeii” și „Happier” -, și Kyle Simmons – clăparul formației -, au punctat rolul festivalului din centrul Clujului și au dezvăluit de ce Untold și tema ultimului lor album merg mână în mână, într-un interviu realizat de Cavaleria.ro.

Trăim în era „Doom Days

Noul album al celor de la Bastille se numește Doom Days și a fost lansat pe 14 iunie 2019 ca urmare a succesului ultimelor lor patru piese: „Quarter Past Midnight”, „Doom Days”, „Joy” și „Those Nights”.

Versurile single-ului ”Quarter Past Midnight” surprind esența albumului nou lansat.

https://www.youtube.com/watch?v=aGjIN8x6-xg

Cred că întregul album este despre decizii proaste. Este menit să fie… [despre] lucrurile stupide pe care le faci într-o noapte în oraș. Lucrurile pe care le faci într-o relație și știi că sunt rele, dar le faci oricum”, a spus Dan.

De asemenea, pe o scară mai mare, deciziile proaste pe care țările le fac”, a completat clăparul Kyle Simmons.

Deciziile proaste au loc, desigur, și la un nivel mult mai înalt. Nu e nevoie să exemplificăm acest lucru în cazul guvernului actual al României, care reușește să surprindă zilnic prin stupiditatea acestuia. Un caz similar, dar nici pe departe atât de grav are loc în Marea Britanie, unde, recent, a fost instalat noul și controversatul prim-ministru Boris Johnson.

Noi avem Brexit. Îl avem pe Boris Johnson. Câteodată e ca și o mică mahmureală, iar câteodată e o mahmureală dată peste cap. Așa e toată această situație [a lumii]”, a spus Smith.

O societate împânzită de pericole

Dan a explicat cum internetul și manipularea divide societatea actuală, o temă abordată în single-ul Doom Days.

Sunt timpuri complicate în acest moment. Oamenii simt că nu au o voce și gândesc lucruri foarte diferite. Societatea este divizată într-un fel în care nu a mai fost de mult timp și toți avem internetul la vârful degetelor tot timpul. Și este confuz, atât de multă informație, nu știi ce este adevărat, ce e fals, nu știi pe cine să crezi. Oamenii sunt speriați. Lumea se schimbă și mulți oameni vor să rămână la fel. Într-o privință, societatea e mai progresistă și mai liberală ca oricând. Asta terifiază oamenii. Sunt chiar timpuri ciudate și cum dracu să le faci față?” a declarat Dan.

Simmons a concluzionat chintesența noului album: „Albumul nostru Doom Days este despre a ne da seama și de a lua spre cunoștință toate rahaturile care se petrec.

Untold, o evadare din realitate

Untold este cel mai mare festival din România. Încă din 2015, acesta plasează Cluj-Napoca – Inima Transilvaniei -, pe piedestal atrăgând turiști de pe tot mapamondul pentru a fi martori la experiențe de neuitat care să îi scoată din rutinele zilnice.

Artiști precum Robbie Williams, Martin Garrix, David Guetta, Bastille, Dimitri Vegas & Like Mike, Timmy Trumpet, James Arthur, Kygo, The Chainsmokers, Jason Derulo, Don Diablo și mulți alții, atrag desigur o mulțime de fani, însă nu acesta este principalul motiv pentru care oamenii vin la festival.

Doar pentru o noapte lăsați totul afară, închideți geamurile. Câteodată trebuie să te detașezi un pic pentru a avea claritate asupra unei situații. Despre asta este, pe scurt, acest festival. Părăsești festivalul și revi la realitate. Stai în festival pentru câteva zile, te distrezi și apoi…”, a punctat Simmons.

Apoi cine știe? Viața e complicată, viața e înșelătoare, atât la nivel domestic, cât și la nivel internațional și nu există o soluție rapidă și ușoară. De aceea, lucrurile ca festivalurile sunt atât de importante pentru că e o evadare, e vorba despre mii de oameni care se adună doar pentru a fi în compania unor străini și pentru a se simți bine”, a completat Dan Smith.

Muzica aduce oamenii împreună

Festivalul Untold este o oportunitate de întări relația dintre oameni cu ajutorul muzicii și a atmosferei de sărbătoare.

„Comunitatea e cea care unifică acești oameni care par puțin pierduți la un nivel”, a declarat Simmons.

Ce face muzica în festivale și concerte este incredibil. E unificator, e briliant. Stai lângă oameni complet străini și singurul lucru pe care îl ai în comun este faptul că iubești muzica și poate alte câteva lucruri de asemenea. Sportul face același lucru. Trăim atât de mult online pe telefoanele noastre, pe internet, [încât uităm] lucrurile care încă există și care aduc oamenii împreună în același spațiu. Sună foarte sentimental, dar este și minunat. Este al naibii de minunat. Viața poate fi tragică și tristă, dar poate fi de asemenea briliantă și amuzantă. E despre moderație, despre a încerca să stai cu mintea sănătoasă, cred”, a spus faimosul solist.

În final, festivalul Untold nu se învârte doar în jurul unor nume care apar pe afișul de lineup, ci este o portiță care ne scoate din lumea plină de obstacole pentru a putea reveni mai apoi cu forțe proaspete.

© Alive Coverage / Bastille Facebook page

Dan Smith despre Untold: „This festival is fucking amazing!