Unteatru de copii invită publicul „În față la O12” pe 21 și 22 septembrie

0
31
afiș În față la O12

Sâmbătă și duminică, 21 și 22 septembrie, de la ora 11:00, Unteatru de copii învită publicul din București, tânăr și mai puțin tânăr, la spectacolul „În față la O12”.

Spectacolul de sâmbătă, 21 septembrie, va fi urmat de la ora 12:00, de Atelierul de Street Art coordonat de către John Dot S, street and stencil artist.

Evenimentul este menit să marcheze lansarea oficială a proiectului Unteatru de copii – creat de unteatru și Asociația Culturală pentru Educație prin Artă – și se adresează tinerilor spectatori ai spectacolului „În față la O2”.

 Aceștia vor avea ocazia să creeze propriile vizualuri originale Street Art, transferând jocurile copilăriei anilor ’90 de pe scenă, în imagini direct pe panourile lui John Dot S.

afiș În față la O12
În față la O12
În față la O12” este produs de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă, se va desfășura în ambele zile la unteatru și este recomandat pentru vârsta +10 (dar și pentru adulți, în special cei care și-au petrecut copilăria în anii ’90, în fața blocului, eventual cu cheia la gât…)

Spectacolul, scris și regizat de Oana Răsuceanu, este construit în jurul a patru copii care își petrec vacanța de vară în fața blocului O 12, pe una din străzile unui cartier din București. Zi după zi, cei patru ies afară, la joacă.

Anca, Maria, Alex și Dragoș inventează și reinventează jocurile copilăriei anilor ’90: De-a v-ați ascunselea, Mațele Încurcate, Flori, Fete, Filme și Băieți, Elasticul, Frunza, 1, 2, 3 la Perete Stai, Cornete, Țomapant, Țările și câte și mai câte.  3 luni de vară, în care povestea prieteniei lor ia forma jocului pe care decid să îl joace.
afiș În față la O12
În față la O12

Fiecare generație are un set de jocuri, transformate în amintiri, cu care ajungi să mergi mai departe până la adânci bătrâneți. Eu și actorii din spectacol facem parte din generația jocurilor de tip frunza, fața, țările, flori fete și băieți… cu alte cuvinte tot ce se putea juca la scara din fața blocului, pe strada îngustă – pe vremea noastră fără mașini parcate una lângă alta sau una peste alta –  dintre blocuri.

Pentru mine În față la O 12 e despre mixul puternic între nostalgie, prietenie (pe viață), joacă, începuturi și sfârșitul inevitabil.” – Oana Răsuceanu, scenaristă-regizor.

John Dot S este street and stencil artist. De 12 ani locuiește și creează în București,  unde a parcurs mai multe medii ale „vizualului”: ilustrație și grafică digitală, fotografie și editare foto etc. A fost atras de street art și în ultimii cinci ani „s-a jucat” cu spațiul, fie pe stradă, fie în spații abandonate.

Folosește de la spray sau acrilice, la markere, de la pânză, lemn, obiecte reciclate, la pereți de diferite dimnesiuni. Consideră tehnica stencil art o tehnica nu foarte ușoară, dar care poate produce echilibru între răbdare și consecvență. Mai nou, îmbină stencilul cu free hand.

Nu contează unde ești sau ce faci, atat timp cât trăiești prezent, simți oamenii și emoțiile din jurul tău; contează cum înțelegi ceea ce există și se întamplă în jurul tău.” – John Dot S
afiș În față la O12
În față la O12
Spectacolul „În față la O12” este scris și regizat de Oana Răsuceanu
Cu: Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu, Rareș Florin Stoica
Decor & Costume: Anca Lazăr
Producător: Eugen Matei Lumezianu

 

Biletele pot fi achiziționate online la  www.mystage.ro 

https://www.mystage.ro/spectacole/in-fata-la-o12-1890?af=41

Pentru rezervări sau informații: rezervari@unteatru.ro , contact@unteatru.ro sau sms la telefon 0721 268 516 (nume, data, numar de locuri).