duminică, februarie 25, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleUniversități de top vin pentru prima dată în România la RIUF

Universități de top vin pentru prima dată în România la RIUF

Cel mai mare târg internațional de universități are loc în acest weekend!

Weekendul acesta, RIUF reunește la București peste 70 de universități din 15 țări și cele mai importante universități din România, alături de consilieri educaționali și servicii de orientare în carieră. Ajuns la cea de-a XVI-a ediție, târgul reprezintă evenimentul de referință pentru elevii de liceu care sunt în căutare de facultatea potrivită, dar și pentru studenții care vor să urmeze un program de masterat.

Care este profilul vizitatorului RIUF?

În momentul în care se înscriu la RIUF, elevii și studenții români completează un formular cu țările și domeniile de studiu de interes. Anul acesta, se poate observa o creștere a preferinței pentru România, dar și o mai mare deschidere către țări precum SUA, Germania sau Franța. Pe primul loc este, ca în fiecare an, Marea Britanie.

wrhqr

În ceea ce privește domeniile de interes, acestea păstrează ierarhia din ultimii ani, cu domenii precum Management și Business pe primele locuri.

gqr

Universități internaționale vin prima oară în România la RIUF

 

De 10 ani, RIUF aduce în România unele dintre cele mai bune universități pe plan internațional.

Astfel, la această ediție, tinerii români vor avea ocazia să se întâlnească pentru prima dată cu University of Groningen sau Delft University of Technology, două dintre cele mai apreciate universități pentru programele de studiu pe care le pun la dispoziție studenților. Cu o veche tradiție în domeniul învățământului superior, cele două universități s-au remarcat în special prin calitatea și diversitatea cursurilor care, înainte de toate, oferă o mare aplicabilitate pe piața muncii.

 

The University of Nottingham este una dintre noile prezențe în cadrul RIUF, fiind una dintre cele mai apreciate instituții în rândul studenților. Aproximativ 88% dintre absolvenții universității consideră satisfăcătoare calitatea studiilor și își găsesc ușor un loc pe piața muncii.

 

O prezență impresionantă a universităților românești

 

De asemenea, această ediție a târgului reunește și un număr mare de universități din România. Cele mai importante instituții de învățământ superior din țară vor fi prezente pentru a-și prezenta oferta educațională și programele de studiu menite să-i atragă pe studenți. În acest context, facultățile românești concurează direct cu cele străine pentru a atrage atenția vizitatorilor.

 

La evenimentul din București, vor fi prezente unele dintre cele mai importantante universități din țară. Astfel, Universitatea din București, ASE, SNSPA și Universitatea Politehnica îi vor aștepta pe vizitatori în cele două zile ale târgului pentru a le spune mai multe despre opțiunile pe care le au dacă se gândesc să își continue studiile în țară.

 

Top Universities Lounge

 

Pentru cei care vor să afle mai multe despre cum este să fii student în străinătate, a fost construit pentru prima dată în cadrul târgului un spațiu special amenajat în care studenți și absolvenți români de la universități de top pe plan mondial vor sta de vorbă cu vizitatorii târgului. Top Universities Lounge este locul în care, timp de două zile, peste 20 de tineri români de la universități precum University of Oxford (locul 3 mondial – Times Higher Education 2014-2015), University College London (locul 5 mondial conform QS World University Rankings 2014/2015), LSE sau Queen Mary University of London, vor interacționa cu vizitatorii pentru ca aceștia din urmă să afle direct de la sursă cum este să fii student străin, care sunt  principalele provocări, dar și oportunitățile de care pot beneficia.

 

„University of York mi-a oferit nu numai oportunitatea de a studia într-un mediu modern, dotat cu toate facilitățile necesare pentru a mă pregăti pentru o viitoare carieră, ci și șansa de a participa la proiecte practice, extracurriculare, axate pe subiectul meu de studiu. Aici accentul se pune pe pregatirea de calitate a studenților atât din punct de vedere academic, cât și profesional, astfel încât absolvenții să poată face față competiției acerbe de pe piața muncii.” (Teodora Manea, University of York)

„Mai mult decât orice altceva, experiența de la London Business School a fost una foarte practică, o pregătire personalizată de intrat în lumea muncii și o comunitate de oameni extrem de unită.” (Alex Lazăr, London Business School)

Pe lângă universități internaționale și românești, în cadrul RIUF, vizitatorii vor avea ocazia să descopere servicii de consiliere, organizații studențești, dar și oportunități de voluntariat sau școli de limbi străine. Mai mult, vizitatorii vor putea participa și la prezentările și seminariile susținute de reprezentanții universităților.

 

Târgul se va desfășura în trei orașe din România: București, 14-15 martie la Sala Palatului, Cluj-Napoca, 17 martie la Sala Polivalentă și Galați, 19 martie la Universitatea Dunărea de Jos. Înscrierile se fac pe site-ul evenimentului: www.riuf.ro.

 

Parteneri educaţionali şi instituţionali: Asociaţia de Educaţie Socială, British Council, Campus France, DAAD, Fulbright, I.S.M.B, Primăria Municipiului Bucureşti.

Parteneri media: Adevărul, Amdoar18ani.ro, B365.ro, Blogunteer, CalendarEvenimente.ro, Edu-News, EduManager.ro, Gen90.net, Hipo, IQool.ro, Orașulm.eu, PortalHR, Radio România Cultural, RegieLive, România Pozitivă,România Liberă, Smart and Happy Child, Student din Provincie, StartUB.ro, TeenPress, Ziare.com

Organizaţii partenere: ADVICE, AEGEE, AIESEC,  ASCIG, Akcees, ASER, BOS, Ed4Lead, EESTEC, GRASP, ISIC, LSRS, LSE, Şcoala de Valori, USR, VIP.

Susținători: Librăriile Humanitas, Okian, FruFru, Ever Art.

 

Persoană de contact
Sergiu Scripcă
Marketing & PR Manager EDUCATIVA
sergiu.scripca@educativa.ro
0758.818.155

DSC_8659

Despre RIUF

RIUF este cel mai mare eveniment educațional din România și are o experiență de 10 ani și 15 ediții. De-a lungul timpului, târgul a adunat peste 150 de expozanți din 20 de țări, iar anual sunt prezenți peste 15.000 de vizitatori. RIUF aduce în fața tinerilor cea mai mare ofertă de studii în străinătate, dar și oportunitatea de a beneficia de consultanță educațională gratuită în cadrul târgului.

  

Despre Grupul EDUCATIVA

EDUCATIVA este un grup de organizaţii non-guvernamentale şi companii ce dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea și fructificarea oportunităţilor de dezvoltare personală. Printre programele EDUCATIVA se numără serviciile de consiliere educațională EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizată de înscriere la universități din România, AdmitereOnline.ro

RELATED ARTICLES

Most Popular